- Foto: Faksimil från Telegraph.co.uk

Katten Dodger tjuvåker på bussarna

En flitig tjuvåkare härjar på bussarna i den brittiska staden Dorset..


Djur som tjuvåker

Tjuvåkande duvor har vi tidigare hört talas om. I Stockholm pendlar de bland annat regelbundet mellan Farsta strand och Farsta.

I Moskva tjuvåker även hemlösa hundar på tunnelbanan. De åker in till Moskvas centrum, inte minst för matens skull.

ENGLAND. Den engelska katten Dodger är en stammis på bussen som går mellan Bridport och Charmouth i Dorset. Han brukar sitta och vänta vid sitt hus på att bussen ska rulla in. När bussen stannat så smiter han snabbt ombord för att avnjuta den drygt 16 kilometer långa resan, tur och retur.

Dodger är en 15-årig hankatt och under färden brukar han hoppa upp i folks knän för att lägga sig och sova en stund i den varma bussen. Chauffören och passagerna är så vana med den oblyge tjuvåkaren att de till och med vet vilken station han vill gå av på.

Kattens ägarinna, Fee Jeanes, var tills för en vecka sedan ovetande om hennes husdjurs ovanliga äventyr.

– Min dotter berättade att hennes vän sett Dodger på bussen. Jag kunde inte tro att det var sant och fick panik. När jag kom ner till hållplatsen så kom bussen fram och där klev han av, säger hon till The Telegraph.

Jeanes tror att det är värmen på bussarna som lockar hennes katt, de påminner om växthus när solen ligger på. Att busschaufförerna brukar förse honom med mat under resan lockar nog det också.

Och någon tanke på att portförbjuda Dodger från bussarna finns inte.

– Med tanke på att Dodger är en så pass gammal katt så bör han vara berättigad fria bussresor, säger en talesperson för det lokala bussbolaget till Telegraph.

/
/
Senaste nytt

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.

Bombdåd på mässa i Filippinerna – flera döda

Minst fyra personer dog och dussintals människor skadades vid ett bombattentat mot en katolsk mässa i staden Marawi i provinsen Mindanao i Filippinerna på söndagen.