- Foto: Faksimil från Telegraph.co.uk

Katten Dodger tjuvåker på bussarna

En flitig tjuvåkare härjar på bussarna i den brittiska staden Dorset..


Djur som tjuvåker

Tjuvåkande duvor har vi tidigare hört talas om. I Stockholm pendlar de bland annat regelbundet mellan Farsta strand och Farsta.

I Moskva tjuvåker även hemlösa hundar på tunnelbanan. De åker in till Moskvas centrum, inte minst för matens skull.

ENGLAND. Den engelska katten Dodger är en stammis på bussen som går mellan Bridport och Charmouth i Dorset. Han brukar sitta och vänta vid sitt hus på att bussen ska rulla in. När bussen stannat så smiter han snabbt ombord för att avnjuta den drygt 16 kilometer långa resan, tur och retur.

Dodger är en 15-årig hankatt och under färden brukar han hoppa upp i folks knän för att lägga sig och sova en stund i den varma bussen. Chauffören och passagerna är så vana med den oblyge tjuvåkaren att de till och med vet vilken station han vill gå av på.

Kattens ägarinna, Fee Jeanes, var tills för en vecka sedan ovetande om hennes husdjurs ovanliga äventyr.

– Min dotter berättade att hennes vän sett Dodger på bussen. Jag kunde inte tro att det var sant och fick panik. När jag kom ner till hållplatsen så kom bussen fram och där klev han av, säger hon till The Telegraph.

Jeanes tror att det är värmen på bussarna som lockar hennes katt, de påminner om växthus när solen ligger på. Att busschaufförerna brukar förse honom med mat under resan lockar nog det också.

Och någon tanke på att portförbjuda Dodger från bussarna finns inte.

– Med tanke på att Dodger är en så pass gammal katt så bör han vara berättigad fria bussresor, säger en talesperson för det lokala bussbolaget till Telegraph.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.