Den norska hackergruppen kommer eventuellt lägga ut all information på nätet.
Den norska hackergruppen kommer eventuellt lägga ut all information på nätet.

Hackergrupp har lista med 26 000 sexköpare - politiker och kändisar kan bli avslöjade

En norsk hackergrupp har fått tag på en sexköpsajts medlemslista. Hackergruppen hotar nu att offentliggöra den. På listan finns bland annat politiker, kändisar, advokater och bankchefer.


NORGE. Den norska sexköpsajten har utsatts för en hackerattack och hackergruppen har nu tillgång till medlemslistan. På hemsidan är 26 000 medlemmar registrerade, flera av dem är personer med högre maktpositioner. Den norska hackergruppen Team Appunity har hotat med att offentliggöra listan, skriver Dagbladet.

Bland personerna på listan finns bland annat politiker, kändisar, advokater och bankchefer. Många av dessa personer har köpt sex genom sajten. Genom att användarna registrerat sina mobilnummer på sajten går det att identifiera sexköparna.

- Vi har laddat ned nästan hela databasen med meddelanden och användarinformation. Vi har pratat om att lägga ut det online så att vem som helst kan ladda ner informationen, men det är fortfarande lite osäkert om vi gör det, skriver hackergruppen till Dagbladet i ett mejl. Hackergruppen meddelar också att de har kopplingar till hackernätverket Anonymous.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).