Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hackergrupp har lista med 26 000 sexköpare - politiker och kändisar kan bli avslöjade

- 26/12/2011, 19:03 -
Den norska hackergruppen kommer eventuellt lägga ut all information på nätet.

Den norska hackergruppen kommer eventuellt lägga ut all information på nätet.

En norsk hackergrupp har fått tag på en sexköpsajts medlemslista. Hackergruppen hotar nu att offentliggöra den. På listan finns bland annat politiker, kändisar, advokater och bankchefer.

NORGE. Den norska sexköpsajten har utsatts för en hackerattack och hackergruppen har nu tillgång till medlemslistan. På hemsidan är 26 000 medlemmar registrerade, flera av dem är personer med högre maktpositioner. Den norska hackergruppen Team Appunity har hotat med att offentliggöra listan, skriver Dagbladet.

Bland personerna på listan finns bland annat politiker, kändisar, advokater och bankchefer. Många av dessa personer har köpt sex genom sajten. Genom att användarna registrerat sina mobilnummer på sajten går det att identifiera sexköparna.

- Vi har laddat ned nästan hela databasen med meddelanden och användarinformation. Vi har pratat om att lägga ut det online så att vem som helst kan ladda ner informationen, men det är fortfarande lite osäkert om vi gör det, skriver hackergruppen till Dagbladet i ett mejl. Hackergruppen meddelar också att de har kopplingar till hackernätverket Anonymous.