Hugo Chavez.
Hugo Chavez. - Foto: Ariana Cubillos/AP/Scanpix

Chavez: "Planterar USA cancer i alla vänsterledare?"

Hugo Chavez är den fjärde att drabbas och nu anar han en konspiration.


Paraguays president Fernando Lugo har drabbats av cancer, liksom Dilma Rousseff i Brasilien och hennes företrädare Lula. Det får Venezuelas president Hugo Chavez, som behandlats för cancer under 2011, att fatta misstanke. Och även om han säger att han inte vill dra några förhastade slutsatser utan snarare tänker högt så är det en drastisk konspirationsteori han nu ventilerar.

Chavez ställer sig alltså frågan om USA kanske ligger bakom och ser till att latinamerikanska vänsterledare drabbas av sjukdomen.

- Vore det så konstigt om de hade utvecklat en teknologi för att framkalla cancer och ingen fick reda på detta? sa Chavez i ett tevesänt tal, enligt BBC.

Chavez påpekar också att det under 2010 blev känt att amerikanska regeringsknutna forskare smittat fångar i Guatemala med syfilis och andra sjukdomar på 1940-talet. Han manar nu också Bolivias president Evo Morales and Ecuadors president Rafael Correa till försiktighet så att inte också de drabbas av sjukdomen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

1 timme sedan
Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.