46-åring hypnotiserade sina våldtäktsoffer – hängde sig själv i fängelset

En 46-åring, som tidigare arbetat som medium för ett brittiskt tv-program, har hittats hängd i ett fängelse i England. Mannen var dömd för elva fall av våldtäkt och våldtäkt mot barn.


Vad är ett medium?

Ett spiritistiskt medium är en person som enligt spiritismen kan få kontakt med andar. Medier säger sig kunna prata med döda personer och förmedla deras budskap.

Vetenskapen förklarar företeelsen med att medierna använder andra sätt att få tag i information, som till exempel cold reading.

46-åringen var en av Storbritanniens mest eftersökta män när han greps i Spanien 2010, misstänkt för flera sexbrott. Han fördes till Manchester där han dömdes för elva fall av våldtäkt och våldtäkt mot barn.

Fallet väckte stor uppmärksamhet i England mycket på grund av att mannen var ett välkänt medium som arbetat för tv-programmet Most Haunted. Och enligt rätten använde han sig av hypnos på sina offer innan han våldtog dem.

På måndagen hittades 46-åringen död i sin cell i Manchesterfängelset HMP. Enligt fängelsets talesperson ska han ha hängt sig själv, skriver BBC.

Mannens flickvän sitter just nu häktad i väntan på rättegång i Spanien. Hon anklagas för att ha mördat parets två barn.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!