Dödsdömd berättar om det bekväma livet bakom lås och bom
Dödsdömd berättar om det bekväma livet bakom lås och bom - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

I väntan på dödsstraff - skryter om sitt sköna liv

I en dödscell i North Carolina sitter en dömd mördare. Han gör narr av rättssystemet och i ett hånfullt brev till hemstaden skriver han om sitt bekväma liv bakom galler.


50-årige Danny Robbie Hembree dömdes 2011 till döden efter att ha mördat 17-åriga Heather Catterton två år tidigare. I en dödscell på Central-fängelset i Raleigh, North Carolina, har Hembree suttit sedan november förra året.

I ett brev han skickat till sin hemstads lokaltidning, The Gaston Gazette, frågar han om allmänheten vet om hur hans tid i fängelse verkligen spenderas.
Bland annat får han lov att läsa böcker och kolla på teve i ett rum med luftkonditionering. Han får även äta tre välbalanserade måltider om dagen och har dessutom chansen att ta en tupplur närhelst han känner för det. Att han även har gratis sjukvård dygnet runt är bara ytterligare en sak att lägga till listan.

Mördade Heather Cattertons far har sagt att brevet var som att hälla salt i såren igen.

”Han mördade vår dotter, fick dödsstraff och nu sitter han där i fängelset och skrattar åt oss”.

Fängelset där han sitter har inte avrättat en dödsdömd på över sex år, och North Carolinas representant Paul Stam säger att brevet är en parodi på rättvisa, uppger ABC.

- Hans straff matchar inte hans brott över huvud taget, men trots det är det mer troligt att han dör av naturliga orsaker än av just dödsstraffet, säger Stam.


"Livet som dödsdömd är ett lätt liv att leva":

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!