Fredag 22 Okt
Stockholm

Explosion i Thailand – nio svenskar skadade

26 skandinaver skadades i explosionen.
26 skandinaver skadades i explosionen. Foto:

26 skandinaver skadades när en klortank exploderade på ett hotell på semesterön Phuket i Thailand.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Olyckan inträffade på Phuket Orchid Resort på Karon Beach under gårdagen. En klortank under poolen ska ha exploderat och gasmolnet som uppstod spred sig över det välbesökta poolområdet. 26 utländska turister uppges ha skadats av gasen, varav nio var svenskar.
 
– Fem av dem är fortfarande kvar på sjukhus. Läget är allvarligt för en av dem, säger Fia Roed på UD:s pressjour till Nyheter24.

Den allvarligast skadade personen är enligt uppgifter en svensk gravid kvinna som just nu vårdas på intensiven. De andra svenskarna vårdas för bland annat frätskador i strupen. Enligt hotellet var explosionen en ren olyckshändelse orsakat av ett tekniskt fel på tanken.

Norske Tony Edseth var på hotellet när tanken exploderade och han berättar för VG Nett att det uppstod kaos efter händelsen.

– Jag satt på balkongen och tog en cigarett då jag plötsligt hörde en stor smäll. Liten stund senare kom det ambulanser och polis. När jag gick ner till receptionen satt det flera människor där som grät och var förtvivlade, säger Edseth tilll VG.

Kommentera
Kopiera länk
Dela