Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Exorcister dömda till livstid

- 05/03/2012, 21:00 -
Livstidsdömda Eric Bikubi och Magalie Bamu.
1 av 3

Livstidsdömda Eric Bikubi och Magalie Bamu.

Faksimil BBC

Tillsammans med offrets syster torterade Bikubi 15-åringen till döds.
2 av 3

Tillsammans med offrets syster torterade Bikubi 15-åringen till döds.

Faksimil BBC

Exorcismen skedde i parets lägenhet i London.
3 av 3

Exorcismen skedde i parets lägenhet i London.

Faksimil BBC

15-åring pojke torterad till döds av 29-årig syster och hennes sambo.

LONDON. På måndagen dömdes en man och kvinna som anklagats för att ha torterat en 15-årig pojke till döds genom att försöka driva onda andar ur honom, till livstids fängelse.

Tortyren på 15-årige Kristy Bamu ska ha pågått i flera dagar och begicks av offrets syster, 29-åriga Magalie Bamu och hennes sambo, 28-årige Eric Bikubi, rapporterar BBC.

När 15-åringen tillsammans med två syskon var på besök i parets lägenhet under julhelgen år 2010, ansåg de att pojken tagits över av en ond ande.

Torterad med knivar, hammare och mejsel

15-åringen förnekade hela tiden att han skulle ha uttalat några trollformer, men trots det blev paret besatta över att driva anden ur honom.

Paret torterade honom under flera dagar med knivar, metallstänger, pinnar, hammare och mejsel. De ska dessutom ha slagit sönder kakelplattor mot huvudet på honom. Pojken bad till sist om att få dö, varpå de dränkte honom i badkaret.

Familjen förlåter de anklagade

Samtliga inblandade i fallet har rötter i Demokratiska republiken Kongo, där det finns en utbredd tro på häxor och onda andar.

Enligt ett uttalande som BBC tagit del av ska familjemedlemmarna ha förlåtit de båda anklagade:

”Vi kommer aldrig att glömma, men för att kunna återvända till våra liv igen måste vi förlåta. Inga domar kommer att kunna trösta oss, vi har förlorat en älskad son, en dotter och en svärson. Kristy dog under fullständiga otänkbara omständigheter, genom människor som han älskade och litade på. Människor som vi alla älskade och litade på”.