Hon har ätit pizza varje dag i åtta år

Från elva års ålder kan hon nu alltså endast äta pizza, och kan utan problem äta det tre gånger per dag.


Levde på nuggets

I ett liknande fall, även det i Storbritannien, lever 17-åriga Stacy Irvine på Mcdonalds kycklingnuggets. Hon har i princip levt på dem som enda föda sedan hon var två år gammal.

WREXHAM. 19-åriga Sophie Ray från Wales har i åtta år endast ätit pizzan margherita, och säger sig spy av någon annan maträtt. Hon har knappt rört vid frukt eller grönsaker på flera år och menar att bara tanken på en varierad kost skrämmer henne. Till och med en skiva pepperoni på pizzan kan få henne att må illa.

Lider av ätstörning

Sophie lider av den ovanliga ätstörningen SED (Selective Eating Disorder), vilken skapar en fobi för andra maträtter. Hennes problem började vid två års ålder, då hon drabbades av en magsjukdom. Eftersom hon då mådde illa, utvecklades en extrem rädsla för mat i allmänhet. Från elva års ålder kan hon nu alltså endast äta pizza, och kan utan problem äta det tre gånger per dag.

– Om jag inte får chans att äta pizza innan jag går till skolan, går jag utan mat hela dagen och väntar tills jag kommer hem och kan äta en eller ibland två pizzor, säger 19-åringen till Daily Mail.

Läkarna varnar henne nu för att drabbas av allvarliga hälsoproblem, då den ensidiga kosten riskerar att förstöra flera av kroppens organ.

/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!