Torsdag 2 Dec
Stockholm

Miljonären sov på privatplanet för att slippa betala skatt

Den hemliga miljonären donerade pengar till premiärminister David Camerons parti.
1 av 3
Den hemliga miljonären donerade pengar till premiärminister David Camerons parti. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
Skattekuppen avslöjades av en av premiärministerns tidigare närmsta medarbetare Sarah Southern.
2 av 3
Skattekuppen avslöjades av en av premiärministerns tidigare närmsta medarbetare Sarah Southern. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Från Lutons flygplats reste den hemlige miljonären ut innan midnatt...
3 av 3
Från Lutons flygplats reste den hemlige miljonären ut innan midnatt... Foto: Michael Probst / AP / SCANPIX

Den hemlige miljonärens skattekupp avslöjades av en av premiärministerns tidigare nära medarbetare.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hon avslöjad skattesmitaren

Lobbyisten Sarah Southern som avslöjade miljonärens skattekupp var nyligen med i den så kallade "cash-for-Cameron"-skandalen - där det uppdagades att privatpersoner kunde köpa hemliga möten med premiärministern David Cameron.

Kostanden? En donation på 2,6 miljoner kronor per år.

STORBRITANNIEN. För att undvika att betala skatt tog den anonyma miljonären helikoptern till Luton flygplats för att sedan byta till privatplanet och flyga ut från engelsk mark.

På så sätt kunde miljonären, samtidigt som han fick sin skönhetssömn, komma undan reglerna för antalet dagar man får vistas i Storbritannien utan att betala skatt. Den fräcka skattekuppen avslöjades av en av premiärministern David Camerons tidigare närmsta medarbetare - Sarah Southern - under en middag i Zürich där även en reporter satt med.

– Jag älskar den där 90 dagars regeln... för att det är en hel dag, sa hon enligt Daily Mail och fortsatte:

– Jag känner en som ibland hoppar på sitt egna privatjet och flyger ut och tillbaka efter midnatt så att han inte är här en hel dag.

Enligt Sarah Southern är miljonären en av de stora givarna till Camerons konservativa parti Tories och så pass rik att det är värt flyga över natten för att undvika skatten. Skatteregeln infördes 2008 i Storbritannien och gäller alla som fortfarande är i landet under den 91:a dagen.

Före 2010 räknades inte dagarna som man flög in och ut från landet i 91-dagars-regeln. Den hemlige miljonären sparade därför hela två dagar för varje gång han tog planet från Luton.

I efterhand har reglerna dock ändrats och Sarah Southern tror att miljonärens flygvanor har förändrats sedan dess, rapporterar Daily Mail.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela