Tisdag 24 Maj
Stockholm

Föddes med sex ben - läkarna kämpar för hans liv

Läkarna satsar nu stora resurser på att rädda pojkens liv.
Läkarna satsar nu stora resurser på att rädda pojkens liv. Foto: Aaron Favilla/Scanpix

Personalen på ett sjukhus i Pakistan jobbar nu intensivt med att försöka rädda livet på pojken som förra veckan föddes med sex ben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Genetiska sjukdomar

Är en avvikelse eller fysiologoisk funktionsbrist som direkt orsakas av egenskaper hos arvsmassan, lagrad i kromosomerna. Många genetiska sjukdomar orsakas av mutationer i en gen.

Källa: Wikipedia


KARACHI. Benen är enligt läkarna följden av en genetisk sjukdom som drabbar en på miljonen. Enligt sjukhusets överläkare Jamal Raza, tillhör de överflödiga kroppsdelarna egentligen en tvilling till pojken. Enligt Daily Mail är operationen mycket komplicerad.

– Operationer på en sådan barn är inte en lätt uppgift, omfattande bedömningar måste göras först. Vi måste ta reda på om barnet har sin dubbla lemmar eller hans eget, säger han.

Raza menar att läkarna måste ta hänsyn till eventuella komplikationer som kan uppstå.

– Vi måste också överväga hur mycket de inre organen har utvecklats som det senare skulle kunna komplicera saken och minska barnets möjligheter att överleva.

Tacksam familj

Nyhetssajten News.com skriver att barnets pappa Imran Sheikh inte hade råd att behandla sin son och vädjade tidigare om hjälp.

– Vi är en fattig familj. Jag är tacksam mot myndigheterna för att de hjälper oss att behandla mitt barn.

Pojken kommer från Sukkur, 45 mil norr om Karachi. Enligt pakistanska tidningen The Nation har en lokal guvernör gett sitt löfte på att pojken ska den vård han behöver.

Kommentera
Kopiera länk
Dela