Fredag 24 Sep
Stockholm

Minst 100 personer befaras döda efter färjeolycka

Minst 100 människor befaras ha omkommit.
1 av 3
Minst 100 människor befaras ha omkommit. Foto: Anupam Nath / SCANPIX
Floden Brahmaputra är en av Asiens största.
2 av 3
Floden Brahmaputra är en av Asiens största. Foto: Anupam Nath / SCANPIX
Olyckan inträffade på floden  Brahmaputra i delstaten Assam. (Bilden är från i mars under World Water Day).
3 av 3
Olyckan inträffade på floden Brahmaputra i delstaten Assam. (Bilden är från i mars under World Water Day). Foto: Anupam Nath / SCANPIX

Drygt 300 passagerare ska ha befunnit sig ombord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Överfulla båtar

Båtar är ett vanligt förekommande transportmedel i delstaten Assam i nordöstra Indien. Eftersom området har flera små öar och byar läng med flodstranden nyttjas floden Brahmaputra till att frakta både människor och varor.

Många av båtarna är ofta överfulla och har dålig eller minimal säkerhetsutrustning.

INDIEN. Minst 100 människor befaras ha drunknat och 100 saknas, efter att en indisk färja kapsejsat på måndagen. Av fartygets drygt 350 passagerare ska omkring hundra personer ha räddats.

Enligt lokal polis ska olyckan på floden Brahmaputra ha inträffat i det avlägsna disktriktet Dhrubi, under kraftiga väderförhållanden.

Fartyget kapsejsade och gick i två delar under stormen, rapporterar BBC.

– Jag kunde se hur människor fördes i väg i flodens starka strömmar, säger ett vittnet Rahul Karmakar till nyhetsbyrån AFP.

Saknade flytvästar och livbåtar

Enligt lokala myndigheter försvårades räddningsarbetet av de dåliga väderförhållandena och mörkret. Hur många som överlevt är i nuläget oklart men enligt uppgifter ska ett hundratals ha lyckats ta sig i säkerhet.

Färjan hade varken livbåtar eller flytvästar och var överlastad med människor och varor, med passagerare som satt på taket, enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters.

Dåliga säkerhetsstandarder gör att färjelyckor är vanliga på floden Brahmaputra men måndagens olycka är en av de värsta katastroferna på länge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela