Lördag 29 Jan
Stockholm

"Zodiac-mördaren lever - 91 år och bor i Kalifornien"

Mördaren gestaltad på film i "Zodiac" från 2007.
1 av 6
Mördaren gestaltad på film i "Zodiac" från 2007. Foto: Faksimil Youtube
I huvudrollerna i filmen syns Robert Downey Jr och Jake Gyllenhaal.
2 av 6
I huvudrollerna i filmen syns Robert Downey Jr och Jake Gyllenhaal. Foto: Faksimil Youtube
Lyndon Lafferty, som gick i high school med Allen, menar att Zodiac-mördaren fortfarande lever.
3 av 6
Lyndon Lafferty, som gick i high school med Allen, menar att Zodiac-mördaren fortfarande lever. Foto: Stella Pictures
Mördaren skickade pussel till tidningarna i Kalifornien, och fick sitt namn efter symbolen han "skrev under" med.
4 av 6
Mördaren skickade pussel till tidningarna i Kalifornien, och fick sitt namn efter symbolen han "skrev under" med. Foto: Stella Pictures
Arthur Leigh Allen var länge polisens huvudmisstänkte. Han dog i augusti 1992.
5 av 6
Arthur Leigh Allen var länge polisens huvudmisstänkte. Han dog i augusti 1992. Foto: Stella Pictures
Fantombilder på Zodiac-mördaren baserade på vittnesmål på de personer som överlevt hans attacker.
6 av 6
Fantombilder på Zodiac-mördaren baserade på vittnesmål på de personer som överlevt hans attacker. Foto: Stella Pictures

Enligt en ny bok lever den ökända seriemördaren fortfarande och hans identitet mörkades av myndigheterna på 60- och 70-talet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sågas av Zodiacintresserade

På forumet på Zodiackiller.com, den största sajten på nätet tillägnad fallet, sågas Lyndon Laffertys bok. Han anklagas för grova faktafel och för att ha ett eget intresse i själva fallet.

Lafferty gick i high school tillsammans med Arthur Leigh Allen, som länge var polisens huvudmisstänkte. Detta har gett de som anklagar honom för att ha ett eget intresse i boken vatten på sin kvarn.

KALIFORNIEN. Den så kallade Zodiac-mördaren satte skräck i Kalifornien i slutet av 60-talet och gäckade både poliser och journalister. Nu hävdar författaren till en ny bok om fallet att seriemördaren fortfarande lever - och en nu 91-årig man i Kalifornien pekas nu ut som den skyldige.

Det är den före detta polisen Lyndon Lafferty som i boken "The Zodiac Killer Cover Up" påstår att domare och andra myndighetspersoner hindrade honom och hans kollegor att utreda den misstänkte på 70-talet.

– Polisen instruerades att inte utreda den här mannen utan tillstånd från domaren, säger författaren i en intervju med ABC News.

Zodiac-mördaren anses ha begått minst fem mord under 1968 och 1969 i Kalifornien. I brev och kryptiska meddelanden har dock mördaren själv hävdat att han dödat 37 personer. De offer som konstaterats var unga - mellan 16 och 29 år gamla. Namnet Zodiac kommer från att mördaren skickade mystiska teckningar och pussel till flera olika tidningar i samband med morden.

Otrohet bakom morden?

Enligt Laffertys bok var orsaken till mordvågen en kombination av att mördarens fru varit otrogen och att han var alkoholist.

"Med kropp och själ fördärvade av år av svårt alkoholmissbruk, förvandlade blodtörstande hämndlystnad honom till den mest chockerande och onda mördaren under 1900-talet", skriver han i boken enligt Daily Mail.

Lyndon Lafferty hävdar att han till och med konfronterade mördaren, som han i boken aldrig nämner vid namn (i stället används "Andrew Todd Walker" som alias).

– Jag såg in i hans darrande, morrande ansikte som om jag såg döden i vitögat. Det skrämde livet ur mig, säger han till lokaltidningen Daily Republic.

Fallet med Zodiacmördaren löstes aldrig. Polisens huvudspår kallnade eller visade sig vara felaktiga. Teorierna om vem som var den skyldige har varit många, likaså skildringarna av morden.

Se trailern till den prisbelönta filmen "Zodiac" här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela