Måndag 29 Nov
Stockholm

Utspelet: "Israel tillhör den vite mannen"

"Landet tillhör oss, den vite mannen", säger inrikesminister Eli Yishai.
1 av 2
"Landet tillhör oss, den vite mannen", säger inrikesminister Eli Yishai. Foto:
Invandringen till Israel sker främst längs gränsen mot Egypten.
2 av 2
Invandringen till Israel sker främst längs gränsen mot Egypten. Foto:

I samband med den nya invandringslagen som trädde i kraft under söndagen rasar inrikesministern Eli Yishai mot flyktingarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ISRAEL. En ny skärpt invandringslag trädde i kraft under söndagen. Lagen innebär att myndigheterna kan hålla kvar illegala invandrare i fängelse i upp till tre år. Samtidigt rasar inrikesministern mot landets invandrare och flyktingar:

– Muslimer som anländer hit tror inte ens att det här landet tillhör oss, den vite mannen, sa Israels inrikesminister Eli Yishai i en intervju med Israeli daily Maariv under söndagen.

Invandrare och asylsökande riskerar nu att hamna direkt i fängelse, utan rättegång. Den person som hjälper en immigrant riskerar mellan fem och 15 års fängelse, rapporterar Haaretz.

Invandringen till Israel sker främst via den egyptiska gränsen. Enligt uppgifter från inrikesdepartementet bor nära 60 000 afrikanska invandrare i landet.

Anstalten kan bli överfull

Lagen gäller inte bara nyanlända människor. Gästarbetare som redan befinner sig i Israel riskerar att fängslas för småbrott så som vandalisering och cykelstöld.

Hittills har alla immigranter skickats till Saharonim-anstalten som ska ta max 2 000 personer. Anstalten byggs för närvarande ut till att rymma 5400 personer. Eli Yishai menar att fängelset inte kommer kunna ta emot fler fångar i slutet av månaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela