Tisdag 3 Aug
Stockholm

VIDEOEXTRA: Åt 68 korvar på tio minuter

Kvinnornas tävling bjöd också på rekord. Sonya Thomas mumsade i sig 45 korvar på tio minuter.
1 av 4
Kvinnornas tävling bjöd också på rekord. Sonya Thomas mumsade i sig 45 korvar på tio minuter. Foto: Andrew Burton/Gettyimages
Det var många nationaldagsfirare som kommit för att se den årliga korvätartävlingen på Coney Island, New York.
2 av 4
Det var många nationaldagsfirare som kommit för att se den årliga korvätartävlingen på Coney Island, New York. Foto: Andrew Burton/Gettyimages
En bedrift som är svår att överträffa. Han har vunnit tävlingen sex år i rad.
3 av 4
En bedrift som är svår att överträffa. Han har vunnit tävlingen sex år i rad. Foto: Andrew Burton/Gettyimages
Joey Chestnut vräkte i sig 68 korvar på tio minuter.
4 av 4
Joey Chestnut vräkte i sig 68 korvar på tio minuter. Foto: Andrew Burton/Gettyimages

Det blev två världsrekord i den årliga korvätartävlingen som hålls i New York under nationaldagen. Det krävdes 68 korvar med bröd - på tio minuter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEW YORK. Under det amerikanska nationaldagsfirandet slogs två världsrekord. Det handlar om den årliga korvätartävlingen på Coney Island i New York. Vad sägs om att vräka i sig 68 korvar på tio minuter? Joey Chestnut, världskänd tävlingsätare, tog hem förstaplatsen i männens tävling. Han tangerade sitt eget rekord på 68 korvar på tio minuter. Det innebär att han vunnit tävlingen sex år i rad.

Men kvinnornas tävling bjöd också på häpnadsväckande rekord. Vad sägs om att äta 45 korvar på tio minuter?  Det var just vad Sonya Thomas gjorde under onsdagens amerikanska nationaldagsfirande. På Coney Island i New York firas nationaldagen varje år med en korvätartävling. Genom att äta 45 korvar på tio minuter slog Sonya Thomas sitt tidigare rekord. Då åt hon "bara" 41 korvar på tio minuter.

Sonya Thomas väger bara 50 kilo men har en stor aptit. På hennes CV återfinns flera stora matbedrifter. Hon har bland annat fått i sig 183 kycklingvingar på 12 minuter. Eller vad sägs om sex pizzor på en kvart? Som om inte det räckte har hon även lyckats smälla i sig fem kilo ostkaka på nio minuter.

Under gårdagens korvätartävling räckte 45 korvar för att "Den svarta änkan" skulle kamma hem prispotten på 10 000 dollar.

 

Se korvätarrekorden här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela