Här skedde massakern på Grand Riviere
1 av 3
Här skedde massakern på Grand Riviere - Foto: Marc de Verteuil / Scanpix
Omkring 20 000 sköldpaddsungar dog i massakern. Obs bilden är inte tagen vid samma tillfälle
2 av 3
Omkring 20 000 sköldpaddsungar dog i massakern. Obs bilden är inte tagen vid samma tillfälle - Foto: Aceh Besar / Scanpix
Lokalbefolkningen lyckades dock rädda flera hundra ungar.
3 av 3
Lokalbefolkningen lyckades dock rädda flera hundra ungar. - Foto: Marc de Verteuil / Scanpix

Sköldpaddsmassaker på paradisö

Bulldozers som kallats till en strand i Trinidad och Tobago för att stoppa en översvämning, råkade köra över och krossa tusentals hotade sköldpaddsägg under arbetet.


Havsläderskölpaddan

Havslädersköldpaddan är en ensam art i familjen havslädersköldpaddor.

Det är världens största skölpadda och kan bli över två meter lång.

Den saknar benpansar som andra skölpaddor har, istället har den hud som kan liknas vid läder som förstärkts av benplattor.

Havsläderskölpaddan kan ha funnits ända sedan trias-tiden och är i dag hotad då en minskning har skett av lämpliga områden för dess yngel.

GRAND RIVIERE. Havslädersköldpaddan är hotad, därför har just den här stranden i Västindien blivit en känd turistattraktion dit människor strömmar för att se de små skölpaddorna kläckas.

Men nu blir det inte lika många sköldpaddsungar som kläcks, då bulldozers för några dagar sedan råkade köra över och krossa tusentals av dem, skriver USA Today.

Det var för att stoppa en flod som rörde sig farligt nära ett hotel i närheten som regeringen tillkallade bulldozers för att gräva upp sand från stranden och omdirigera floden.

Miljöaktivister uttalade sig om händelsen efteråt och sa att detta var "den värsta förstörelsen någonsin av människor mot sköldpaddor."

Sherwin Reyz vid miljöorganisationen på Grand Riviere, uppskattade siffran förstörda ägg upp till 20 000.

Han och andra lokala invånare sa att de lyckats rädda flera hundra små ungar, men många andra blev allvarligt skadade och uppätna av gamar och hundar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!