Måndag 6 Dec
Stockholm

Vittne efter massakern:
"Trodde det var ett pr-trick"

En gasmask ligger kvar på marken utanför biosalongen. Den misstänkte mördaren James Holmes tros ha använt gasmasken inne i salongen.
1 av 2
En gasmask ligger kvar på marken utanför biosalongen. Den misstänkte mördaren James Holmes tros ha använt gasmasken inne i salongen. Foto:
James Holmes, 24, misstänks även ha gillrat en fälla för polisen i sin lägenhet i Denver. Lägenheten är enligt polisen fylld av sprängmedel.
2 av 2
James Holmes, 24, misstänks även ha gillrat en fälla för polisen i sin lägenhet i Denver. Lägenheten är enligt polisen fylld av sprängmedel. Foto:

Vittnen om skräcken i biosalongen i Denver. "Folk började skrika av smärta".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt
Under premiärvisningen av Batmanfilmen The Dark Knight Rises i Aurora i Denver sköts 12 personer till döds och 59 skottskadades. Medicinstudenten James Holmes, 24, är gripen misstänkt för dådet. Enligt polisen var han utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" och öppnade eld mot biopubliken. 

Han misstänks även ha gillrat en fälla i sin lägenhet där sprängladdningar skulle döda flera poliser.
DENVER. Mitt under premiären av Batmanfilmen The Dark Knight Rises i Denver fylldes salongen med rök och en man började skjuta. Nu berättar flera vittnen om vad som hände i biosalongen där 12 mördades och 59 skottskadades. 

– En man kom in genom nödutgången. Jag trodde att det var något slags pr-trick för en sekund där och sedan kastade han tårgas på publiken, säger Paul Otermat som var i biografen tillsammans med sin flickvän, till Sky.

Sedan började gärningsmannen att skjuta.

– Vi duckade, jag och flickvännen, och tog oss ut från biografen. Vi sprang igenom entrén samtidigt som vi hörde flera skott och ut till parkeringsplatsen. Sedan körde vi därifrån, säger Oterman.

En person vars syster befann sig i salongen beskriver händelsen så här:

"Rummet blev rökfyllt och hon hörde runt 15 skott. Hon trodde att det var ett skämt när hon såg en man med ett vapen innan människor började skrika av smärta. Hon hukade sig ner i tjugo sekunder och då var han borta. Alla började springa ut", skriver hon på Twitter, enligt Sky News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela