"Experten" sa att det gick bra att klappa fladdermusen. Då blev en flicka biten av det rabiessmittade djuret.
"Experten" sa att det gick bra att klappa fladdermusen. Då blev en flicka biten av det rabiessmittade djuret. - Foto: Getty Images

"Expert" gav ok att klappa fladdermus - flicka fick rabies

En självutnämnd expert sa till flickan att det gick bra att klappa fladdermusen. Då blev hon biten av den rabiessmittade läderlappen.


Fladdermöss
Fladdermöss är ofta värdar för flera typer av smittämnen. Rabies, SARS och i vissa fall Ebola är exempel på virus som kan finnas hos fladdermöss.
BOSTON. En flicka fick lära sig den hårda vägen att vuxna inte alltid vet bäst. När en fladdermus ramlade ner från ett träd i ett picknickområde samlades en grupp barn omkring den. En vuxen kvinna som påstod sig vara expert på just fladdermöss tog upp djuret och frågade barnen om de ville klappa den. När flickan klappade läderlappen blev hon biten i fingret.

Det hela var "expertens" fel. Innan flickan skulle klappa fladdermusen frågade hon nämligen om den skulle bitas.
– Nej, det är en sån vänlig liten sak, svarade den självutnämnda fladdermusexperten.

Det visade sig att kvinnan inte visste någonting om fladdermös. Allra minst att de ofta bär på smittämnen som exempelvis rabies, vilket var fallet med just den här fladdermusen. Flickan blev biten så hårt att blodet sprutade. 

Om en rabiessmitta når det centrala nervsystemet är det oftast dödligt. Som tur är fick flickan genast en spruta mot rabies. Men tack vare "expertens" råd tvingas flickan genomgå rabiesbehandling under hela sommaren, skriver Gawker.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.