Måndag 14 Jun
Stockholm

Prislappen på världens dyraste serietidning:
3,4 miljoner

Första gången Spider-Man dök upp var i serietidningen Amazing Fantasy 1962. Superhjältens egna tidning kom ut med det första numret 1963.
1 av 4
Första gången Spider-Man dök upp var i serietidningen Amazing Fantasy 1962. Superhjältens egna tidning kom ut med det första numret 1963. Foto: Getty Images
Första numret av Spider-Man har tidigare sålts för 7 miljoner kronor.
2 av 4
Första numret av Spider-Man har tidigare sålts för 7 miljoner kronor. Foto: Getty Images
Första numret av X-men såldes för 492 937 dollar i torsdags. När tidningen kom ut 1963 kostade den 12 cent.
3 av 4
Första numret av X-men såldes för 492 937 dollar i torsdags. När tidningen kom ut 1963 kostade den 12 cent. Foto: Skärmdump Heritage Auctions
Den senaste tiden har det uppstått ett stort intresse kring serietidningarna som kom under Marvels
4 av 4
Den senaste tiden har det uppstått ett stort intresse kring serietidningarna som kom under Marvels. Foto: Getty Images

Är du intresserad av att köpa första numret av X-men? Den såldes nyligen på auktion för 3,4 miljoner kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Året var 1963 när superhjältarna X-men först dök upp i en serietidning. Priset på det första numret var 12 cent, vilket motsvarar 87 öre. Trots att den fortfarande går att köpa är prislappen en helt annan i dag. Närmare bestämt 3,4 miljoner kronor. 

Auktionsbyrån Heritage Auctions slog rekord när man sålde den bäst bevarade förstaupplagan av X-men under torsdagen. På samma auktion såldes första numret av serietidningen Avengers, den kostade 1,9 miljoner kronor.

Både X-men och Avengers är skapade av det välkända förlaget Marvel. Den senaste tiden har det uppstått ett stort intresse för tidningar som kom ut under Marvels "silverålder". En period som varade mellan slutet av 50-talet fram till 70-talet. Under denna perioden föddes superhjältar som Spider-Man, Hulken och X-men. Det är serietidningarna som kom ut under denna period som säljs för de största beloppen, rapporterar Hollywood Reporter.

Första numret av X-men är nu världens näst dyraste serietidning. Den enda serietidning som är dyrare är Spider-Man som auktionbyrån Heritage också säljer just nu. Tidigare har första numret av Spider-Man sålts för 7 miljoner kronor.
Kommentera
Kopiera länk
Dela