Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tourettes tvingade honom att heila - Då blev han misshandlad

- 28/07/2012, 13:12 -
16-åringen gjorde Hitlerhälsning. Bilden har inget med texten att göra.
1 av 2

16-åringen gjorde Hitlerhälsning. Bilden har inget med texten att göra.

Getty Images

Mannen trodde att 16-åringen förolämpade honom när han heilade.
2 av 2

Mannen trodde att 16-åringen förolämpade honom när han heilade.

Getty Images

En tonårskille kunde inte låta bli att heila i tunnelbanan och blev brutalt misshandlad. Men killen lider av Tourettes syndrom.

HAMBURG. 16-årige Gerrit Oeller är inte nazist, men ändå kan han inte låta bli att göra Hitlerhälsning. Det beror på att han lider av Tourettes syndrom, som bland annat innebär att man styrs av tvångstankar. När 16-åringen var med några vänner i Hamburgs tunnelbana började han okontrollerat att göra Hitlerhälsningen. Något som resulterade i att han blev brutalt misshandlad. 

En man såg när 16-åringen började heila. Mannen blev rasande och trodde att 16-åringen förolämpade honom. Gerrit Oeller försökte desperat förklara att han inte kunde kontrollera sig. Men när hans tvångstankar drev honom till att dessutom flina mot mannen brast det. Mannen misshandlade 16-åringen så svårt att han blev medvetslös.

– Han frågade mig om jag tyckte det var roligt och det gjorde mig nervös. Det fick mig att bita ihop tänderna och då trodde han att jag flinade. Det var då han slog mig, säger 16-åringen.

Mannen försvann från platsen men polisen kunde identifiera honom från övervakningskameror. 16-åringen fick åka till sjukhus och behandlas för sårskador och ett brutet käkben, skriver Daily Mail.

Se exempel på hur Tourettes syndrom kan yttra sig: