Hälsomyndigheten fruktar att Ebola-viruset har spritt sig i Uganda.
1 av 3
Hälsomyndigheten fruktar att Ebola-viruset har spritt sig i Uganda. - Foto: SCANPIX
Dessutom har det förekommit 312 misstänkta fall av Ebola.
2 av 3
Dessutom har det förekommit 312 misstänkta fall av Ebola. - Foto: SCANPIX
Hittills har man upptäckt 53 bekräftade fall av Ebola i Uganda.
3 av 3
Hittills har man upptäckt 53 bekräftade fall av Ebola i Uganda. - Foto: SCANPIX

Ebolasmittad fånge rymde från karantän

Flera personer har visat symtom på Ebola på sjukhuset i Uganda. Under natten rymde en av dem från karantänen och nu fruktar myndigheterna att epidemin kan sprida sig.


Ebola-viruset upptäcktes först 1976 i Kongo. Symtom är feber, kräkningar, diarré, magsmärtor, huvudvärk, utslag, röda ögon och i vissa fall blödningar från kroppsöppningar.

KAGADI. Myndigheterna har gripit fem personer som satts i karantän i staden Kagadi, Uganda. Anledningen är att dessa har visat symtom på det dödliga Ebola-viruset. Under natten rymde en av de smittade fångarna.

– Om hans testresultat visar sig vara positiva, vore det väldigt oroande. Så för tillfället har vi löst situationen som så att de återstående fångarna kommer att sättas i handfängsel vid sina sängar eftersom det finns en rädsla för att de också försöker rymma, säger Dr Jackson Amune.

Hittills har 53 fall av epidemin bekräftats och minst 16 personer har dött. Det har lett till att myndigheterna har gripit flera personer som man misstänker har viruset. 

Nu varnar hälsomyndigheten allmänheten för att viruset kan ha spridit sig i landet. Polisen försöker tillsammans med hälsomyndigheterna spåra mannen som rymde. Han reste med buss och hälsomyndigheten fruktar att han kan ha smittat flera personer under flykten. Enligt uppgifter kan även Kenya ha drabbats av Ebola-viruset. Minst två personer har visat symtom på smittan, skriver CNN.

/
/
/
Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

1 timme sedan

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

2 timmar sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

igår 23:06
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.