Hälsomyndigheten fruktar att Ebola-viruset har spritt sig i Uganda.
1 av 3
Hälsomyndigheten fruktar att Ebola-viruset har spritt sig i Uganda. - Foto: SCANPIX
Dessutom har det förekommit 312 misstänkta fall av Ebola.
2 av 3
Dessutom har det förekommit 312 misstänkta fall av Ebola. - Foto: SCANPIX
Hittills har man upptäckt 53 bekräftade fall av Ebola i Uganda.
3 av 3
Hittills har man upptäckt 53 bekräftade fall av Ebola i Uganda. - Foto: SCANPIX

Ebolasmittad fånge rymde från karantän

Flera personer har visat symtom på Ebola på sjukhuset i Uganda. Under natten rymde en av dem från karantänen och nu fruktar myndigheterna att epidemin kan sprida sig.


Ebola-viruset upptäcktes först 1976 i Kongo. Symtom är feber, kräkningar, diarré, magsmärtor, huvudvärk, utslag, röda ögon och i vissa fall blödningar från kroppsöppningar.

KAGADI. Myndigheterna har gripit fem personer som satts i karantän i staden Kagadi, Uganda. Anledningen är att dessa har visat symtom på det dödliga Ebola-viruset. Under natten rymde en av de smittade fångarna.

– Om hans testresultat visar sig vara positiva, vore det väldigt oroande. Så för tillfället har vi löst situationen som så att de återstående fångarna kommer att sättas i handfängsel vid sina sängar eftersom det finns en rädsla för att de också försöker rymma, säger Dr Jackson Amune.

Hittills har 53 fall av epidemin bekräftats och minst 16 personer har dött. Det har lett till att myndigheterna har gripit flera personer som man misstänker har viruset. 

Nu varnar hälsomyndigheten allmänheten för att viruset kan ha spridit sig i landet. Polisen försöker tillsammans med hälsomyndigheterna spåra mannen som rymde. Han reste med buss och hälsomyndigheten fruktar att han kan ha smittat flera personer under flykten. Enligt uppgifter kan även Kenya ha drabbats av Ebola-viruset. Minst två personer har visat symtom på smittan, skriver CNN.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.