En ebolasjuk får behandling i Kongo.
En ebolasjuk får behandling i Kongo. - Foto: Christopher Black / AP / SCANPIX

Snodde mobil från ebolasjuk - smittades

Bröt sig in på ett sjukhus för ebolasmittade personer och stal en mobil. Nu har han själv sjukdomen.


Ebolaviruset

Ebolaviruset orsakar en feber som är en blödarfeber med hög dödlighet. Viruset kan smitta människor och djur via blod och kroppsvätskor. Sjukdomsförloppet är snabbt och karaktäriseras av blödningar ur kroppsöppningarna. Det saknas vaccin. Dödligheten är mellan 50 och 90 procent. Kongo och Uganda är bland de värst drabbade länderna just nu.

UGANDA. Om du planerar att bryta dig in på ett sjukhus och sno saker kan det vara bra att ha koll på vilken avdelning du tar dig in på. Det hade inte den man som tog sig in på en isolerad avdelning för ebolasmittade personer på ett sjukhus i Uganda och stal en mobil från en patient.

Polisen lyckades spåra tjuven då han använde den stulna mobilen för att ringa sina kompisar. Vid gripandet visade mannen upp symptom på ebola och fördes till sjukhus där det kunde konstateras att han smittats av viruset, uppger Daily Monitor.

Mobilen som den nu sjuke mannen snodde beräknades vara värd 60 000 ugandiska shillings, ungefär 160 svenska kronor. Inte riktigt värt priset som han fick betala.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.