Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Död man lämnade guld värt miljoner efter sig

En död man lämnade guld värt miljoner efter sig. Mannen hade inga nära släktingar.

En död man lämnade guld värt miljoner efter sig. Mannen hade inga nära släktingar.

SETH WENIG / AP / SCANPIX

Nyheter | 17/09/2012 21:30

Grannarna sa att det luktade konstigt från huset. När myndigheterna gick in fann de en död man - och guld värt sju miljoner dollar.

NEVADA. Walter Samasko Junior dog i sitt hem i maj tidigare i år. Men det var inte förrän i juni som han hittades efter att hans grannar klagade på en konstig lukt. 

Då hittades guldet. Den döde mannen hade samlat på sig sig guldtackor och guldmynt värda över sju miljoner dollar som han gömt i sitt hus och garage.

"Oh my God"

När man undersökte fyndet visade det sig att det bland annat fanns guldmynt från Mexiko, England, Österrike och Sydafrika i samlingen. De äldsta mynten kom från 1872. Hur mannen fått tag på allt guld är dock oklart.

Varken testamente eller nära släktingar fanns till hands. Däremot lyckades myndigheterna hitta en kusin till den döda mannen som ska ha sagt "Oh, my God. Oh my God", när hon fick reda på skatten, rapporterar UPI.