Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Var tredje italienare bor med sina föräldrar

- 19/09/2012, 22:19 -
Var sjätte italienare mellan 18 och 29 år bor tillsammans med sina föräldrar.

Var sjätte italienare mellan 18 och 29 år bor tillsammans med sina föräldrar.

AP/Scanpix

Italiens höga arbetslöshet tvingar många vuxna italienare att flytta hem till sina föräldrar.

ITALIEN. Hela 31 procent av de vuxna italienarna bor med sina föräldrar, det visar en ny undersökning.

Hög arbetslöshet, minskade bidrag och italienarnas traditionellt starka familjeband tros vara orsaker till att italienarna väljer att leva tillsammans med familjen.

Störst andel människor som bor med familjen är de mellan 18 och 29 år. I den gruppen är arbetslösheten som allra högst och hela 60,7 procent bor hemma. 

"Italienarna har inget annat alternativ"

Den ekonomiska krisen har slagit hårt på Italien vilket enligt studien lett till att unga vuxna söker trygghet och stöd hemifrån.

– Vi arbetar och betalar skatt. Men när vi behöver staten vänder de oss ryggen. Italienarna har inget annat alternativ än att vända sig till familjen, säger Maurizio Schiavi, en 38-årig ljudingenjör, till The Guardian.

Även bland de äldre italienarna är det populärt att bo med mor och far. Av italienare mellan 30 och 44 år bor 25,3 procent hemma. Siffran sjunker till 11,8 procent hos de mellan 45 och 64 år.