Harvard University - ett av världens mest ansedda.
Harvard University - ett av världens mest ansedda. - Foto: Elise Amendola / AP / SCANPIX

Tema "incest" på Harvardfest

Ett något ovanligt partynamn upprör i den amerikanska collegevärlden. En grupp Harvardstudenter planerar "incestfest".


MASSACHUSETTS. I hopp om att elever på det egna elevhemmet ska hångla upp varandra har en grupp studenter på ett av världens mest ansedda universitet - Harvard University - kommit på det något kontroversiella temat "incestfest".

"Elevhemslivet är otroligt sammansvetsande, på gränsen till incestuöst", står det i en annons om festen i Harvards egen tidning The Crimson, rapporterar New York Daily News.

"Låt oss prata om riktig incest"

Målet med festen är att så många som möjligt ska ragga på varandra inom elevhemmet, därav namnet. Men alla är inte lika roade. Harvardstudenten Samantha Berstler försöker få Kirklandhemmet att byta namn genom en debattartikel i The Crimson.

"Låt oss prata om incest en stund. Riktig incest" är början på en uppräkning av hur många barn som drabbas av övergrepp varje år i USA. De hånfulla kommentarerna på hennes artikel från de som förespråkar temat lät inte vänta på sig.

"Det ser ut som att någon behöver få till det på incestfesten", skriver en av kommentatorerna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.