Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5108
reaktioner idag

Hjälpropet ignorerades - då begick Amanda självmord

Amanda Todd mobbades i två år. Till slut publicerade hon en video där hon förklarade sin situation. Fem veckor senare hittades hon död.

Amanda Todd fick utstå två år av intensiv nätmobbning.

Vänner, skolelever och släktingar fick se Amanda naken.

En Facebooksida har skapats för att hedra Amanda Todd. I skrivande stund har den 55 578 like:s.

METRO VANCOUVER. 15-åriga Amanda Todd postade en video på Youtube där hon visade flash cards som berättade om upprepad nätmobbning som pågått i flera år. På ett av korten stod det: "De sa att jag hoppas att hon ser det här och tar livet av sig".

På onsdagen hittades flickan död i sitt hem i kandensiska Vancouver. Det hade då gått fem veckor från att hon publicerat videon.

Nu har polisen inlett en förundersökning om hennes död.

Spreds nakenbilder 

Mardrömmen började när Amanda gick i sjuan. Hon blev övertygad av en kille, efter mycket tjat, om att skicka en nakenbild.

Snart började fotot att cirkulera runt på nätet. Det var inte bara vänner och skolkamrater som såg den - även släktingar.

"Jag har ingen. Jag behöver någon", förklarar hon i videon.

Bytte skola - mobbningen fortsatte

När Amanda bytte skola trodde hon att livet skulle få en nystart. Så blev det inte.

Samtidigt som nätmobbningen fortsatte attackerades hon på nytt av andra elever. Till slut vände sig 15-åringen till droger och alkohol.

Trots att Amanda håller upp en lapp med texten "Varje dag tänker jag varför är jag fortfarande här? ...Jag har ingen. Jag behöver någon", hördes inte ropet på hjälp. Dödsorsaken är mest sannolikt självmord, skriver Ottowa Citizen.

Se Amanda Todds video här: