Hämtade fel tjej - greps för kidnappning

En ung flicka steg in i en okänd herres bil. Mardrömmen för vilken förälder som helst. Men den här gången var det hela ett misstag.


Oroliga föräldrar

Pam Durr, Courtneys mamma fick samtalet ingen förälder vill ha.

– Var är Courtney, sa mammans vän som var på skolan för att hämta upp flickan.

– Hon borde vara på busshållplatsen och vänta på dig, sa mamman.

– Hon är inte här.

Det löste sig till slut ändå och Durrs mamma är inte arg.

– Jag förlåter dem eftersom de inte hade sett Courtney Fetters på ett tag, säger Pam Durr.

NEW JERSEY. Courtney Durr, 9, stod och väntade på att bli hämtad av sin mammas vän efter skoldagen. På samma plats skulle Art Deaner hämta upp sin väns dotter, Courtney Fetters, 6. Så långt, inga problem.

Men när Art Deaner kom till platsen såg han Courtney Durr, som är snarlik flickan han skulle hämta, och ropade att hon skulle hoppa in i bilen.

– Jag sa att jag letade efter Courtney. Och den unga flickan sa att hon hette Courtney, säger Art Deaner till NBC.

"Fel Courtney"

Courtney Durr som väntade på att bli upphämtad av sin mammas vän hoppade lugnt in i bilen. Men det fanns ett problem, det var fel Courtney.

Art Deaner hade inte sett rätt Courtney på ett tag och flickan hade precis klippt sig så han körde iväg. Men när de två främlingarna satt och pratade i bilen förstod Art att något var fel när Courtney sa att hon inte hade varit på semester nyligen.

– Jag visste att den rätta Courtney hade varit i Maine i två veckor. Jag vände om för att släppa av henne vid skolan igen. Jag hade tagit fel Courtney, säger Art Deaner.

Stort polispådrag

Men polisen var redan på jakt efter den nu misstänkte kidnapparen. En vakt på skolan hade nämligen sett Courtney hoppa in i en bil som hon inte brukar åka i och ringde till larmcentralen. Art Deaner stoppades och greps tillfälligt - men efter att ha fått förklara sig så släpptes han snart och allt löste sig till slut.

Läxan?

– Gå inte in i någons bil om du inte vet vem personen är, säger Courtney Durr till NBC.

/
Fel
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!