Nu berättar den hemlöse mannen Jeffrey Hillman om sitt liv på gatan.
1 av 5
Nu berättar den hemlöse mannen Jeffrey Hillman om sitt liv på gatan. - Foto: AP/SCANPIX/Montage
Bilden på Larry DePrimo och Jeffrey Hillman fick över en halv miljon likes på Facebook.
2 av 5
Bilden på Larry DePrimo och Jeffrey Hillman fick över en halv miljon likes på Facebook. - Foto: AP/Scanpix
Han förklarar att han tog värvning i armén men sedan drabbades av psykisk ohälsa.
3 av 5
Han förklarar att han tog värvning i armén men sedan drabbades av psykisk ohälsa. - Foto: FAKSIMIL FRÅN NEW YORK DAILY NEWS
Han bär fortfarande skorna han fick av polismannen.
4 av 5
Han bär fortfarande skorna han fick av polismannen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN NEWYORKDAILYNEWS.COM
New York-polisen lade upp fotot, som en turist tog, på Facebook.
5 av 5
New York-polisen lade upp fotot, som en turist tog, på Facebook. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK

Den hemlöse mannen bär polisens skor igen

Han fick skor av en polisman i New York och blev kändis. Här är berättelsen om Jeffrey Hillman som gick från att vara en populär basketspelare till ett liv på New Yorks gator. "Jag har hållit ut", säger han.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Hyllad polis

25-årige Larry DePrimo har blivit New Yorks mest kände polis efter att en turist förevigat ögonblicket då han köpte skor till den hemlöse mannen. DePrimo själv är dock ödmjuk.

– Att vara polis handlar om att vara ute och hjälpa människor. I situationer som den här vet du bara vad du måste göra, säger han.

När New York Daily News hittade den hemlöse mannen efter händelsen gick han barfota igen. Han sa att han hade gömt skorna eftersom de var så värdefulla.

NEW YORK. Ni kan historien, 25-årige polisen Larry DePrimo köpte skor till en hemlös barfotaman vid namn Jeffrey Hillman och de båda blev kända över en hel värld.

Men kort därefter fick storyn en ledsam vändning när Hillman ändå sågs vandra barfota på New Yorks iskalla gator. Nu har New York Daily News träffat Hillman – som återigen bär skorna – och fram träder en bild av en populär basketspelare som drabbades av psykiska sjukdomar och valde ett liv på gatan.

– Man tittar på hans high school-bild och ser all potential. Det smärtar att höra hur allt blev till slut, säger hans basketcoach från high school-tiden, Ronnie Kuboski.

Tog värvning i armén efter skolan

Kuboski förklarar att Hillman hade en ljus framtid inom sporten och skolkamraterna beskriver honom som en glad och positiv kille som alltid hälsade på alla. Men efter skoltiden bodde han i Pennsylvania och tog värvning i armén där han stannade i fem år.

Efter tiden i armén gick något snett. Han diagnostiserades med schizofreni och arresterades för flera drogrelaterade brott. Hans vänner berättar att han försvann. Klasskamraterna arrangerade tre återföreningar utan honom och ingen visste var han tagit vägen.

Hillman berättar att han köpte en bussbiljett till New York för att leva ett helt annat liv.

– Det var mitt val. Sedan dess har jag varit på gatan och det är mitt val också. När jag var i armén var jag också hemlös på ett sätt. Det är samma sak för mig, säger han. 

Har gått barfota i flera år

Genom åren har han erbjudits hjälp från myndigheter ett flertal gånger. Det har handlat om allt från att få en lägenhet till att medverka i olika hjälpprogram. Men Hillman har aldrig stannat någon längre tid.

– Jag antar att man skulle kunna kalla mig hårdhudad. Jag har hållit ut...tio år på gatan utan någonting, säger han och fortsätter:

– Jag är här ute och gör vad jag gör därför att jag vet hur man gör det.

Hans vän Dennis "Hollywood" Wade berättar att Hillman varit utan skor ända sedan en varm sommarkväll några år tillbaka. Han sov utomhus när någon stal hans skor. Sedan dess har han gått barfota.

– Han började gå omkring utan skor och vande sig vid det.

Hillman är noga med att poängtera att han inte sålt skorna som polisen Larry DePrimo köpte honom. När New York Daily News träffar honom bär han skorna och förklarar att han tidigare gömt dem eftersom de är så dyrbara att de utgör en fara för hans säkerhet på gatan.

– En polisman i tjänst tog sig tid och hjälpte mig. Jag tappade andan, säger Hillman till New York Daily News.

Se en längre videointervju med Jeffrey här.

Se Larry DePrimo berätta om händelsen här:


/
/
/