Vanställd kvinna vann storvinsten - pengarna går till kirurgi

För somliga vänder oturen ibland. En kvinna i Indien som fick sitt ansikte vanställt efter en attack med syra vann nyligen storvinsten i indiska "Vem vill bli miljonär?". Pengarna kommer att läggas på ansiktskirurgi.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Vem vill bli miljonär?

Det populära teveprogrammet finns i nästan hela världen och går ut på att deltagare får svara på frågor för att vinna pengar. Ju längre man kommer i tävlingen desto större blir prissumman men frågorna blir även betydligt svårare.

INDIEN. Har du sett filmen "Slumdog Millionare" och som många andra blivit starkt berörd av den? Nyligen utspelades en händelse i Indien vars historia hade kunnat räcka för en uppföljare. 

En indisk kvinna vars ansikte blivit vanställt efter en attack med syra vann nyligen storvinsten i den indiska motsvarigheten till "Vem vill bli miljonär?", skriver The Sun.

27-åriga Sonali Mukherjee, som vann 30 000 pund, motsvarande ungefär 341 000 kronor, kommer att lägga pengarna på kirurgi.

Mukherjee har redan gjort 22 operationer för att återställa sitt ansikte. Samtliga har blivit finasierade genom att hennes familj har varit tvungen att sälja mark.

De ansvariga bakom dådet var tre personer som bröt sig in i hennes hem i Dhanbad år 2003. Samtliga dömdes till nio år i fängelse men beviljades borgen efter överklagande, skriver The Sun.

/
/