Paul vägde 420 kilo – har gått ner 270 kilo

Världens tidigare fetaste man Paul Mason har tappat nästan två tredjedelar av sin vikt. Men nu behöver han operera bort 48 kilo överflödig hud: "Min hud går sönder på grund av vikten av allt överflödig hud".


Vill bli juvelerare

Trots problemet med den överflödiga huden är Paul överlycklig över sina framgångar. Han skriver nu en bok om sitt liv och vill bli föreläsare. Han vill även bli juvelerare och ser fram emot att kunna köra bil, åka på semester och skaffa en partner.

– Det är en sådan belöning att få sitt liv tillbaka och under kontroll. Du kan göra vad du vill och ser saker ur ett annat perspektiv, säger han till Daily Mail.

IPSWICH. Under större delen av sitt vuxna liv betraktades Paul Mason, 51, som världens fetaste man. Han åt upp till 20 000 kalorier per dag och vägde 420 kilo.

När det var som värst åt han ett helt paket bacon, fyra korvar, fyra ägg, bröd och kakor till frukost. Till lunch blev det fyra portioner fish and chips och två kebab för att sedan avsluta dagen med antingen en stek eller en pizza.

Opererades för att överleva

Utöver det åt han upp till 40 paket småkakor och annat godis under dagen.

Men 2009 bestämde han sig för att genomgå en gastrisk bypass-operation för att överleva. Brandkåren fick riva ner en vägg till hans sovrum för att transportera honom till sjukhus. Operationen fick dock ett resultat som var över förväntan.

Säger sig behöva ännu en operation

Sedan operationen har Mason gått ner till 150 kilo – nästan en tredjedel av sitt tidigare jag. Problemet är att all överflödig hud nu försämrar hans hälsa. Paul har cirka 48 kilo överflödig hud som orsakar sår och sprickor och gör det svårt att promenera.

Läkarna vägrar dock operera honom förrän hans vikt har stabiliserats.

– Det behövs göras nu och sannolikt ännu en gång om fyra eller fem år. Det spelar ingen roll hur mycket jag tränar, det kommer bara att bli värre, säger Mason till Daily Mail.

Se ett klipp på Paul innan operationen:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.