Tvåbarnspappa dog i tragisk "zorb"-olycka

Plötsligt hamnar "zorben" ur kurs och störtar ner för en klippa. Flera personer runt om försöker desperat att hinna i fatt och stoppa klotet men det hela slutade i en stor tragedi.


Zorb

Zorb är ett luftfyllt klot av plast, cirka 3 meter i diameter. Ibland består zorben av ett klot inuti ett större. Den nöjesaktivitet som utförs av en till tre personer i en zorb kallas på engelska för sphereing eller zorbing.

Utövaren som befinner sig inuti zorben kan beroende på klotets konstruktion antingen rulla nedför en sluttning med hög fart eller färdas flytande över vatten.

RYSSLAND. Tvåbarnspappan Denis Burakov, 27, och hans kompis Vladimir Shcherbov, 33, skulle testa på att åka i en "zorb".

Tanken var att zorben skulle stanna längst nere i slutet av banan. Men av oklar anledning hamnade det luftfyllda klotet ur kurs och rullade åt höger och sedan åt vänster. Sedan fortsatte det ner för berget.

– Zorben rullade i ungefär en och en halv kilometer och kraschade mot klipporna, säger polisen Sergei Shuvayev enligt Daily Mail.

Till sist stannade klotet på en frusen sjö.

Bröt nacken

När räddningspersonal till slut lyckades ta sig till platsen var Burakov fortfarande vid liv. Han dog på vägen till sjukhuset. Enligt uppgifter ska han ha brutit nacken och sin ryggrad i olyckan.

Hans kompis, Shcherbov, klarade sig med endast en hjärnskakning och sår på huvudet och kroppen.

Nu ska företaget som anordnade zorbningen utredas, skriver Daily Mail

Se den tragiska händelsen här (varning för starka bilder):


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!