Den nya lagen gällande kondomkrav är inte omtyckt bland porrfilmsföretagen.
1 av 3
Den nya lagen gällande kondomkrav är inte omtyckt bland porrfilmsföretagen. - Foto: Eric Roxfeldt/SCANPIX
Kondomkravets förespråkare menar att porrfilmsbolagen kan redigera bort kondomer från rutan, om de så skulle önska att göra det.
2 av 3
Kondomkravets förespråkare menar att porrfilmsbolagen kan redigera bort kondomer från rutan, om de så skulle önska att göra det. - Foto: Ap / Mark J. Terrill / SCANPIX
Vivid Entertainment är ett av Kaliforniens största porrfilmsbolag.
3 av 3
Vivid Entertainment är ett av Kaliforniens största porrfilmsbolag. - Foto: Ap / Damian Dovarganes / SCANPIX

Porrfilmsbolag stämmer Kalifornien

Porrproducenterna är inte nöjda med den nya lagen om kondomkrav.


Vivid Entertainment, ett av de största porrfilmsbolagen i Kalifornien, har lämnat in en stämningsansökan mot den nya lagen som kräver att kondomer alltid används vid porrfilmsinspelningar.

– Vi kommer att kämpa för rätten att uttrycka oss på det sättet vi behagar, säger Vivid Entertainments grundare, Steven Hirsch, till Los Angeles Times.

Hirsch jämför kondomkravet med en kränkning av yttrandefriheten och hävdar att regelbundna undersökningar räcker för att stoppa spridandet av könssjukdomar på arbetsplatsen.

Olika AIDS-organisationer håller däremot inte alls med porrproducenterna. 

– Detta är ingen yttrandefrihetsfråga. Det är en arbetsmiljöfråga. Om de vill ta bort en kondom digitalt från den slutgiltiga produktionen är det inga problem, säger Michael Weinstein, ordförande i organisationen Aids healthcare foundation, till Los Angeles Times.

Stämningsansökan lämnades in på fredagen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!