Med lite tur kan 2013 bli ett bra år.
1 av 11
Med lite tur kan 2013 bli ett bra år. - Foto: SCANPIX
Kommer nästa kontroll till Playstation var med lik PS Vita?
2 av 11
Kommer nästa kontroll till Playstation var med lik PS Vita? - Foto: Itsuo Inouye / SCANPIX
Spekulationerna är många kring nästa Xbox, eller "Durango", som källor hävdar att de ska heta.
3 av 11
Spekulationerna är många kring nästa Xbox, eller "Durango", som källor hävdar att de ska heta. - Foto: Shizuo Kambayashi / SCANPIX
Google Project Glass hjälper dig i din vardag med allt du behöver.
4 av 11
Google Project Glass hjälper dig i din vardag med allt du behöver. - Foto: Google / SCANPIX
Projekt Glass tar inte upp mycket plats.
5 av 11
Projekt Glass tar inte upp mycket plats. - Foto: Corbett Lee / SCANPIX
En förarlös bil? Google har testkört en i flera år.
6 av 11
En förarlös bil? Google har testkört en i flera år. - Foto: Eric Risberg / SCANPIX
Enligt experter kan iPhone 6 komma i olika färger och storlekar.
7 av 11
Enligt experter kan iPhone 6 komma i olika färger och storlekar.
En apputvecklare upptäckte spår av vad som kan vara en iPhone 6, i sin logg över telefoner som använt dennes appar.
8 av 11
En apputvecklare upptäckte spår av vad som kan vara en iPhone 6, i sin logg över telefoner som använt dennes appar. - Foto: AP/Scanpix
Telefonerna med Android tar världen med storm. Samsung Galaxy 4 väntas i april.
9 av 11
Telefonerna med Android tar världen med storm. Samsung Galaxy 4 väntas i april. - Foto: Bebeto Matthews / SCANPIX
Som brukligt kommer Apple släppa uppgradering. Men kommer vi få se något helt nytt i år?
10 av 11
Som brukligt kommer Apple släppa uppgradering. Men kommer vi få se något helt nytt i år? - Foto: M. Spencer Green / SCANPIX
Streaming håller på att ta sig in i var mans hem. 2013 kan bli året då nedladdningen minskar.
11 av 11
Streaming håller på att ta sig in i var mans hem. 2013 kan bli året då nedladdningen minskar. - Foto: Charles Krupa / SCANPIX

Prylarna vi vill se 2013

Förarlösa bilar, den nya generationens spelkonsoler och större iPhones. Vad kan vi förvänta oss under året? Nyheter24 listar de hetaste prylarna.


Googles förarlösa bil

Drömmen för den som saknar körkort? Bilen har testkörts flera gånger och alla som provat blir förvånade över hur väl det fungerar. Visst krävs det en hel del ändringar i lagar och så vidare innan det blir verklighet. Men tänk så skönt det hade varit. Och med lite tur kanske det kan minska antalet bilolyckor.

Nya iPhones

Nyheter24 har tidigare skrivit om ryktena angående en billigare iPhone. Det absolut senaste var att det skulle släppas tre nya varianter av storsäljaren under 2013. Ryktena flödar som aldrig förr och man får ta det hela med en nypa salt.

Men något måste kanske Apple hitta på? Företagets aktie föll efter senaste delårsrapporten när Apple gick ut med att de inte skulle nå upp till sitt förväntade säljresultat.

Samtidigt väntas en ny iPad mini i år med en bättre skärm.

Android

På Consumer electronics show i början av året presenterade kinesiska mobiltillverkaren Huawei en 6,1 tum stor mobiltelefon som de kallar Ascend Mate.

Gränserna mellan surfplattan och mobilen suddas alltså ut ytterligare.

Det förväntas även att Samsung släpper ännu en telefon i Galaxy-serien. En mobil som kan släppas redan i april.

"Bättre än HD"

Glöm high definition - nu är det dags för en upplösning på 4K, eller Ultra high definition television (UHDT) som det kallas. Philips och Toshiba har tidigare presenterat  teveapparater med den höga upplösningen. Kommer 2013 bli året då vi faktiskt har råd att köpa dessa storslagna apparater?

Playstation VS Xbox VS Steam Box

De senaste veckorna har det skrivits mycket om uppföljarna till spelkonsolerna Playstation och Xbox.

– Varför skulle man släppa sin konsol först, så att dina konkurrenter kan titta på specifikationerna och göra något bättre, har Kaz Hirai, på Sony, sagt om konsolkriget.

Det finns indikationer om att PS4, som går under kodnamnet "Orbis" kommer till hösten med en rejält uppgraderad hårdvara. Även kontrollen sägs bli helt ny och ska påminna om Sonys bärbara spelkonsol PS Vita.

Specifikationerna för Microsofts nästa konsol har också börjat göra sig kända på nätet. Enligt VG Leaks ska konsolen gå under namnet Durango. 

Mitt i konsolkriget har Valve gått ut med information om "Steam Box". En joker som förmodligen kan vinna mycket mark eftersom Steam redan är en av de mest populära tjänsterna att köpa datorspel genom.

– Det blir en Linux-låda, om du vill installera Windows så kan du det. Vi kommer inte att göra det svårt. Det här är inte någon låst låda på något endaste vis", berättar Valves Gabe Newell i en intervju.

Som det ser ut nu är alltså tanken att du ska kunna anpassa Steam Box efter hand och när det krävs, något du inte kan med Playstation eller Xbox. 

Streaming i varje hem?

Viaplay har redan etablerats, Netflix nyligen lanserats och snart kommer HBO:s betaltjänst för streamad teve. Vad innebär streamingvågen som sveper över Sverige? 

Betaltjänsterna för att streama film och musik blir fler och fler, allt mer populära och med tunga aktörer bakom rodret. Ska 2013 bli året då streaming finns i var mans hem?

Google Project Glass

Projektet som först ansågs vara en dröm. Men Google har kommit långt med sina glasögon. Det är nog inget vi får se i år och riktigt så flashigt som i videon nedanför blir det nog inte i den första versionen. Men tanken är god och det ska bli intressant att se hur det utvecklas.


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

2 timmar sedan
Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.