När män pratar med sina vänners flickvänner sjunker deras testosteron. När män pratar med eventuella sex-partners, eller till och med sina fienders partner, ökar testosteronet.
När män pratar med sina vänners flickvänner sjunker deras testosteron. När män pratar med eventuella sex-partners, eller till och med sina fienders partner, ökar testosteronet. - Foto: All Over Press

"Bro-code": Ett resultat av mänsklig evolution?

Broderskodexen - koden du aldrig får bryta - går bland annat ut på att hålla dig långt borta från vänners flickvänner. En ny teori föreslår att lojalitetskoden är ett resultat av tiotusentals års evolution.


MISSOURI. Det var i samband med att ett forskningsteam upptäckte en intressant företeelse som den nya teorin föddes. Det man upptäckte var att mäns testosteronhalter sjunker när de samtalar med sina vänners partner - vilket forskarna nu misstänker kan ha en naturlig förklaring.

Vanligtvis höjs testosteronet när man pratar med en eventuell sex-partner. Detsamma gäller för samtal med fienders flickvänner.

– Våra fynd gällande testosteronhalter förklarar hur människor har utvecklats för att forma allianser, säger professor Mark Flinn, som leder studien.

Vänskapsbanden respekteras

Detta kan alltså betyda att broderskodexen är ett resultat av tiotusentals, kanske hundratusentals, års evolution, enligt The Sun News Network.

– Människans sinnen har utvecklats för att främja en situation där de stabila vänskapsbanden respekteras, fortsätter Flinn.

Då är frågan: Vad i helskotta har gått snett med de som faktiskt är otrogna med sina vänners partner? Brus i evolutionen, möjligvis.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.