När män pratar med sina vänners flickvänner sjunker deras testosteron. När män pratar med eventuella sex-partners, eller till och med sina fienders partner, ökar testosteronet.
När män pratar med sina vänners flickvänner sjunker deras testosteron. När män pratar med eventuella sex-partners, eller till och med sina fienders partner, ökar testosteronet. - Foto: All Over Press

"Bro-code": Ett resultat av mänsklig evolution?

Broderskodexen - koden du aldrig får bryta - går bland annat ut på att hålla dig långt borta från vänners flickvänner. En ny teori föreslår att lojalitetskoden är ett resultat av tiotusentals års evolution.


MISSOURI. Det var i samband med att ett forskningsteam upptäckte en intressant företeelse som den nya teorin föddes. Det man upptäckte var att mäns testosteronhalter sjunker när de samtalar med sina vänners partner - vilket forskarna nu misstänker kan ha en naturlig förklaring.

Vanligtvis höjs testosteronet när man pratar med en eventuell sex-partner. Detsamma gäller för samtal med fienders flickvänner.

– Våra fynd gällande testosteronhalter förklarar hur människor har utvecklats för att forma allianser, säger professor Mark Flinn, som leder studien.

Vänskapsbanden respekteras

Detta kan alltså betyda att broderskodexen är ett resultat av tiotusentals, kanske hundratusentals, års evolution, enligt The Sun News Network.

– Människans sinnen har utvecklats för att främja en situation där de stabila vänskapsbanden respekteras, fortsätter Flinn.

Då är frågan: Vad i helskotta har gått snett med de som faktiskt är otrogna med sina vänners partner? Brus i evolutionen, möjligvis.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/