Onsdag 23 Jun
Stockholm

"Batmanmördaren" riskerar dödsstraff

James Holmes dödade 12 personer och skottskadade 58 i juli i fjol. Nu riskerar han dödsstraff.
1 av 6
James Holmes dödade 12 personer och skottskadade 58 i juli i fjol. Nu riskerar han dödsstraff. Foto: SCANPIX / Montage
Holmes har försökt ta sitt liv.
2 av 6
Holmes har försökt ta sitt liv. Foto: Ap / RJ Sangosti
President Barack Obama besökte Aurora kort efter händelsen. Här hälsar han på polischefen Dan Oates.
3 av 6
President Barack Obama besökte Aurora kort efter händelsen. Här hälsar han på polischefen Dan Oates. Foto:
24-årige James Holmes åtalas för att ha mördat 12 personer och skadat 58 vid dödsskjutningen som utspelade sig i en biosalong i Denver under premiären av Batmanfilmen The Dark Knight Rises.
4 av 6
24-årige James Holmes åtalas för att ha mördat 12 personer och skadat 58 vid dödsskjutningen som utspelade sig i en biosalong i Denver under premiären av Batmanfilmen The Dark Knight Rises. Foto:
En biljett som nog är värd mycket mer idag.
5 av 6
En biljett som nog är värd mycket mer idag. Foto: Alex Brandon
Så sent som för en vecka sedan försökte Holmes advokater att få "Batmanmördaren" dömd till livstids fängelse i stället för dödsstraff.
6 av 6
Så sent som för en vecka sedan försökte Holmes advokater att få "Batmanmördaren" dömd till livstids fängelse i stället för dödsstraff. Foto: Youtube

Han sköt ihjäl 12 personer – utklädd till Jokern. Nu yrkar åklagarsidan på att den så kallade "Batmanmördaren" ska dömas till döden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Försökte ta sitt liv

I november rapporterades det om att James Holmes ska ha försökt begå självmord i sin cell. Detta genom att banka sitt huvud mot fängelset betongvägg upprepade gånger.

DENVER, COLORADO. Under en premiärvisning av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" den 20 juli i fjol sköts 12 personer till döds och 71 skottskadades.

Medicinstudenten James Holmes, 24, greps misstänkt för dådet. Enligt polisen var Holmes utklädd till den fiktiva figuren Jokern – utrustad med skottsäker väst, gasmask och en vapenarsenal – och öppnade eld mot biopubliken i staden Aurora, Colorado.

Enligt myndigheterna ska Holmes även ha gillrat en fälla i sin lägenhet där sprängladdningar skulle döda anländande poliser.

Nu yrkar åklagaren på att Holmes ska dömas till döden.

– Det är mitt mål, och min avsikt, att rättvisa innebär döden när det kommer till fallet med James Eagan Holmes, säger åklagaren George Brauchler enligt CNN .

Så sent som för en vecka sedan försökte Holmes advokater att få "Batmanmördaren" dömd till livstids fängelse i stället för dödsstraff.

Se ett inslag om "Batmanmördarens" ansökan om att slippa dödsstraff:


Kommentera
Kopiera länk
Dela