James Holmes dödade 12 personer och skottskadade 58 i juli i fjol. Nu riskerar han dödsstraff.
1 av 5
James Holmes dödade 12 personer och skottskadade 58 i juli i fjol. Nu riskerar han dödsstraff. - Foto: SCANPIX / Montage
Holmes har försökt ta sitt liv.
2 av 5
Holmes har försökt ta sitt liv. - Foto: Ap / RJ Sangosti
President Barack Obama besökte Aurora kort efter händelsen. Här hälsar han på polischefen Dan Oates.
3 av 5
President Barack Obama besökte Aurora kort efter händelsen. Här hälsar han på polischefen Dan Oates.
24-årige James Holmes åtalas för att ha mördat 12 personer och skadat 58 vid dödsskjutningen som utspelade sig i en biosalong i Denver under premiären av Batmanfilmen The Dark Knight Rises.
4 av 5
24-årige James Holmes åtalas för att ha mördat 12 personer och skadat 58 vid dödsskjutningen som utspelade sig i en biosalong i Denver under premiären av Batmanfilmen The Dark Knight Rises.
En biljett som nog är värd mycket mer idag.
5 av 5
En biljett som nog är värd mycket mer idag. - Foto: Alex Brandon

"Batmanmördaren" riskerar dödsstraff

Han sköt ihjäl 12 personer – utklädd till Jokern. Nu yrkar åklagarsidan på att den så kallade "Batmanmördaren" ska dömas till döden.


Försökte ta sitt liv

I november rapporterades det om att James Holmes ska ha försökt begå självmord i sin cell. Detta genom att banka sitt huvud mot fängelset betongvägg upprepade gånger.

DENVER, COLORADO. Under en premiärvisning av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" den 20 juli i fjol sköts 12 personer till döds och 71 skottskadades.

Medicinstudenten James Holmes, 24, greps misstänkt för dådet. Enligt polisen var Holmes utklädd till den fiktiva figuren Jokern – utrustad med skottsäker väst, gasmask och en vapenarsenal – och öppnade eld mot biopubliken i staden Aurora, Colorado.

Enligt myndigheterna ska Holmes även ha gillrat en fälla i sin lägenhet där sprängladdningar skulle döda anländande poliser.

Nu yrkar åklagaren på att Holmes ska dömas till döden.

– Det är mitt mål, och min avsikt, att rättvisa innebär döden när det kommer till fallet med James Eagan Holmes, säger åklagaren George Brauchler enligt CNN .

Så sent som för en vecka sedan försökte Holmes advokater att få "Batmanmördaren" dömd till livstids fängelse i stället för dödsstraff.

Se ett inslag om "Batmanmördarens" ansökan om att slippa dödsstraff:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.