Måndag 21 Jun
Stockholm

Pastor: "Nordkoreas krigshot en följd av homoäktenskap"

Fred Luter (t.v) menar att Kim Jong-Un är skickad för att straffa USA.
1 av 4
Fred Luter (t.v) menar att Kim Jong-Un är skickad för att straffa USA. Foto:
"Jag tror inte att det är en slump att vi har en galen man i Asien som säger de saker som han säger", säger Fred Luter.
2 av 4
"Jag tror inte att det är en slump att vi har en galen man i Asien som säger de saker som han säger", säger Fred Luter. Foto:
Programledaren Rick Wiles – samme progamledare som tidigare har hävdat att Barack Obama är en demon.
3 av 4
Programledaren Rick Wiles – samme progamledare som tidigare har hävdat att Barack Obama är en demon. Foto:
Kim Jong-Uns Nordkorea har riktat krigshot mot USA.
4 av 4
Kim Jong-Uns Nordkorea har riktat krigshot mot USA. Foto: EPA / Photograph: Kcna/EPA

En amerikansk kyrkoledare menar att det inte kan vara en slump att krigshoten från Nordkorea kommer i en tid då landet debatterar homoäktenskap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vägrar hetereovigslar

Nyheter24 har tidigare skrivit om en amerikansk kyrka stoppar hetereovigslar – i protest mot att kyrkosamfundet inte tillåter homoäktenskap. "Ett tecken på vår hängivenhet till kärlek och rättvisa".

Avgörs i domstol

I förra veckan togs frågan om samkönade äktenskap upp USA:s högsta domstol. Det handlar om "Defence of Marriage Act" som begränsar äktenskapet till att gälla en man och en kvinna, men också om Kaliforniens "proposition 8" som 2008 förbjöd samkönade äktenskap.

USA. Fred Luter är pastor och högste ledare inom det konservativa kyrkosamfundet Southern Baptist Convention. I förra veckan gästade han radioprogrammet "TruNews" och dess programledare Rick Wiles – samme progamledare som tidigare har hävdat att Barack Obama är en demon.

Väl i sändning presenterade Wiles en teori om att de som slåss för rätten till samkönade äktenskap kan bära skulden för atomkrigshoten från Kim Jong-Uns Nordkorea.

 Du har det som händer här, och så har du det som händer här, kan dessa saker vara sammanlänkade? Kan det vara så att våra omoraliska vägval har släppt lös denna galning i Asien för att straffa oss? frågade sig Wiles.

"USA – en homosexuell kloakbrunn"

En teori som Luter skriver under på. 

– Det skulle inte förvåna mig att i en tid där vi debatterar om samkönade äktenskap, samtidigt som vi debatterar om huruvida det är rätt eller fel att ha homosexuella scoutledare, jag tror inte att det är en slump att vi har en galen man i Asien som säger de saker som han säger, säger Luter i programmet.

Senare i programmet deklarerade Rick Wiles att USA "håller på att förvandlas till en socialistisk, homosexuell, Gud– och bibelkritisk och moralisk kloakbrunn".

Nedan kan du lyssna på resonemanget om att hoten från Nordkorea och debatten om samkönade äktenskap hänger ihop.

Kommentera
Kopiera länk
Dela