Boston
Nätforumet pekar ut "Bostonbombare" - Foto: Bildkälla: Shutterstock / Charles Krupa / AP

Nätforumet pekar ut "Bostonbombare"

FBI släppte bilder på en sprängd ryggsäck. Nu tror sig användarna på 4chan ha lyckats peka ut en man som "Bostonbombaren".


Bomberna i Boston

Vid mållinjen för Boston Marathon, ett av USA:s största idrottsevenemang, sprängdes två bomber inom loppet av 20 sekunder.

Tre personer dog i attacken, varav en åttaårig pojke. 176 personer skadades och för 24 av dessa är tillståndet kritiskt.

FBI har tagit över utredningen men ännu finns inga misstänkta. Ingen grupp eller person har tagit på sig ansvaret för dådet.

BOSTON. Två dagar efter attentatet under Boston Marathon släppte FBI bilder på en sprängd ryggsäck och den tryckkokare som ska ha använts till en av bomberna. Nu tror sig användarna på det ökända forumet 4chan ha hittat en gärningsman. Eller flera.

På bilder som sprids på bland annat Facebook, Twitter och Reddit ses en man med en ryggsäck vars band ser ut att vara likadana som de på den sprängda ryggsäcken.

En annan bild visar två män med identisk klädsel som står relativt avskilt och inte tittar på loppet. De har varsin stor svart ryggsäck på ryggen och ser ut att ha hörlurar på sig.

På ytterligare en serie bilder ses en yngre man som står med en ryggsäck på den plats där den första bomben small av. På nästa bild ser han inte ut att ha någon ryggsäck på sig.

Spekuleras friskt

Vissa spekulationer är på än lösare grunder. Bland annat hängs personer ut som inte verkar vara fokuserade på maratonloppet och personer som har relativt stora ryggsäckar på sig.

"Vänta, vänta. Det är en bild på en kille som håller i en ryggsäck. Sen är det en annan bild där en liknande ryggsäck är sprängd i bitar. Ni har rätt, det här är uppenbara bevis", skriver en användare ironiskt på 4chans Facebooksida - där en av bilderna lagts upp och delats nästan 4 000 gånger på mindre än en timme under onsdagseftermiddagen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.