Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nätforumet pekar ut "Bostonbombare"

- 17/04/2013, 16:19 -
Boston

Nätforumet pekar ut "Bostonbombare"

Bildkälla: Shutterstock / Charles Krupa / AP

FBI släppte bilder på en sprängd ryggsäck. Nu tror sig användarna på 4chan ha lyckats peka ut en man som "Bostonbombaren".

BOSTON. Två dagar efter attentatet under Boston Marathon släppte FBI bilder på en sprängd ryggsäck och den tryckkokare som ska ha använts till en av bomberna. Nu tror sig användarna på det ökända forumet 4chan ha hittat en gärningsman. Eller flera.

På bilder som sprids på bland annat Facebook, Twitter och Reddit ses en man med en ryggsäck vars band ser ut att vara likadana som de på den sprängda ryggsäcken.

En annan bild visar två män med identisk klädsel som står relativt avskilt och inte tittar på loppet. De har varsin stor svart ryggsäck på ryggen och ser ut att ha hörlurar på sig.

På ytterligare en serie bilder ses en yngre man som står med en ryggsäck på den plats där den första bomben small av. På nästa bild ser han inte ut att ha någon ryggsäck på sig.

Spekuleras friskt

Vissa spekulationer är på än lösare grunder. Bland annat hängs personer ut som inte verkar vara fokuserade på maratonloppet och personer som har relativt stora ryggsäckar på sig.

"Vänta, vänta. Det är en bild på en kille som håller i en ryggsäck. Sen är det en annan bild där en liknande ryggsäck är sprängd i bitar. Ni har rätt, det här är uppenbara bevis", skriver en användare ironiskt på 4chans Facebooksida - där en av bilderna lagts upp och delats nästan 4 000 gånger på mindre än en timme under onsdagseftermiddagen.