Totalt tre bomber ska hittats av polisen i Bosten. Två ska ha exploderat och en ska ha desarmerad.
1 av 14
Totalt tre bomber ska hittats av polisen i Bosten. Två ska ha exploderat och en ska ha desarmerad. - Foto: Ap
Bild på den andra explosionen nära mållinjen.
2 av 14
Bild på den andra explosionen nära mållinjen. - Foto: Scanpix/Ap
 Enligt amerikanska media ska det ligga bortsprängda kroppsdelar på området för explosionerna.
3 av 14
Enligt amerikanska media ska det ligga bortsprängda kroppsdelar på området för explosionerna. - Foto: Scanpix/Ap
Det som var kvar av tryckkokaren.
4 av 14
Det som var kvar av tryckkokaren. - Foto: FBI
Explosionen ska ha inträffat kvart i tre på eftermiddagen, lokal tid.
5 av 14
Explosionen ska ha inträffat kvart i tre på eftermiddagen, lokal tid. - Foto: Scanpix/Ap
Folk sprang i panik när bomberna exploderade.
6 av 14
Folk sprang i panik när bomberna exploderade. - Foto: Scanpix/Ap
Explosionerna ska ha ägt rum vid kvart i tre på eftermiddagen, lokal tid, med ett par sekunders mellanrum – bara en timme efter att den första löparen gått i mål.
7 av 14
Explosionerna ska ha ägt rum vid kvart i tre på eftermiddagen, lokal tid, med ett par sekunders mellanrum – bara en timme efter att den första löparen gått i mål. - Foto: Scanpix/Ap
Uppgifter i amerikansk media har tidigare gjort gällande att en man ska vara gripen, misstänkt för samband med bomberna. De uppgifterna tillbakavisas nu av polisen i Boston.
8 av 14
Uppgifter i amerikansk media har tidigare gjort gällande att en man ska vara gripen, misstänkt för samband med bomberna. De uppgifterna tillbakavisas nu av polisen i Boston. - Foto: Ap
– Vi vet fortfarande inte vem som gjorde det, eller varför, och man ska inte dra förhastade slutsatser. Men vi kommer att ta gå till botten med detta. Och hitta de skyldiga, säger Obama.
9 av 14
– Vi vet fortfarande inte vem som gjorde det, eller varför, och man ska inte dra förhastade slutsatser. Men vi kommer att ta gå till botten med detta. Och hitta de skyldiga, säger Obama. - Foto: Ap
68 svenskar var anmälda till loppet.
10 av 14
68 svenskar var anmälda till loppet. - Foto: Scanpix/Ap
Nyhetsbyrån Reuters uppger att polisen i New York håller på att placera ut antiterrorstyrkor på Manhattan och andra viktiga landmärken med anledning av sprängdådet i Boston.
11 av 14
Nyhetsbyrån Reuters uppger att polisen i New York håller på att placera ut antiterrorstyrkor på Manhattan och andra viktiga landmärken med anledning av sprängdådet i Boston. - Foto: Scanpix/Ap
Polisen uppmanar invånarna att hålla sig inomhus.
12 av 14
Polisen uppmanar invånarna att hålla sig inomhus. - Foto: Scanpix/Ap
President Obama har meddelat att han kommer att tala till folket vid midnatt, svensk tid.
13 av 14
President Obama har meddelat att han kommer att tala till folket vid midnatt, svensk tid. - Foto: Ap
Personer i alla åldrar drabbades i explosionen och volontärer och sjukvårdare har haft ett digert jobb.
14 av 14
Personer i alla åldrar drabbades i explosionen och volontärer och sjukvårdare har haft ett digert jobb. - Foto: Ap

Polisen söker ung man i vit keps

Utredare har lyckats identifiera en misstänkt bombman efter attentatet i Boston. Men han har inte gripits, trots tidigare uppgifter.


Bombdådet

Vid mållinjen för Boston Marathon, ett av USA:s största idrottsevenemang, sprängdes två bomber inom loppet av 20 sekunder.

Tre personer dog i attacken, varav en åttaårig pojke. 176 personer skadades och för 24 av dessa är tillståndet kritiskt.

BOSTON. Polisen har lyckats hitta övervakningsbilder på en man som bar ett sådant paket som användes vid bombningarna under Boston Marathon. I filmerna ser man hur mannen släpper ned paketet och sedan springer därifrån.

På bilder från övervakningskameror vid ett varuhus och från ett tevebolag har utredarna identifierat den misstänkte mannen, uppger FBI till Wall Street Journal.

Enligt källor till CBS ska mannen ha pratat i mobiltelefon när han släppte väskorna och samtalet har kunnat spåras. Mannen uppges vara ung, ha varit klädd i svart jacka, en grå hoodtröja och en vit baseballkeps vänd bak-och-fram.

En presskonferens skulle ha hållits klockan 13.00 lokal tid men kommer nu att flyttas fram tre-fyra timmar. Enligt Boston Globe kommer polisen då att offentliggöra uppgifterna om den misstänkte bombmannen.

Tidigare under onsdagen skrev Nyheter24 om spekulationerna på nätforumet 4chan där användarna pekade ut flera misstänkta "Bostonbombare".

De amerikanska myndigheterna har lagt ned stor kraft på utredningen. Presidenten Barack Obama var tydlig i sitt tal direkt efter bomberna.

– Vi vet fortfarande inte vem som gjorde det, eller varför, och man ska inte dra förhastade slutsatser. Men vi kommer att gå till botten med detta. Och hitta de skyldiga, sa han då.

UPPDATERING 20.39: Nya uppgifter från bland andra Boston Globe gör gällande att ingen person gripits. Detta uppger officiella källor för tidningen. Så här twittrar Bostonpolisen:

CBS News twittrar uppgifter om mannens signalement:

UPPDATERING 21.17: Enligt Boston Globe har ett bombhot riktats mot tingsrätten där tusentals journalister samlats i tron att en misstänkt skulle föras dit. Området evakueras och specialpolis har kallats till platsen.

UPPDATERING 22.38: Efter händelsen vid tingsrätten meddelade FBI att presskonferensen som planerats har skjutits upp på obestämd tid.

Se film från den första sprängningen här: 

Se film från den andra sprängningen här:

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.