Nu 38-årige Stelios Kimpriktzis (t.h) smittade en pojke med HIV.
1 av 4
Nu 38-årige Stelios Kimpriktzis (t.h) smittade en pojke med HIV.
"Han har sonat sitt brott. Domstolen gör vad man kan för att skydda barn. Du kan göra ditt bästa men lagen tillåter inte att du berövar honom all frihet för alltid", säger domaren Justice Hallett.
2 av 4
"Han har sonat sitt brott. Domstolen gör vad man kan för att skydda barn. Du kan göra ditt bästa men lagen tillåter inte att du berövar honom all frihet för alltid", säger domaren Justice Hallett.
Kimpriktzis träffade pojken via ett chattrum på nätet.
3 av 4
Kimpriktzis träffade pojken via ett chattrum på nätet.
Stelios Kimpriktzis vill ut i arbetslivet igen.
4 av 4
Stelios Kimpriktzis vill ut i arbetslivet igen.

HIV-smittad pedofil hade sex med pojke – tillåts arbeta i närheten av barn

En dömd pedofil, som smittade en pojke med HIV, har kämpat för att ta sig ut i arbetslivet. Nu ges han större friheter och tillåts att arbeta i närheten av barn igen.


Sålde produkter till barn via Ebay

2009, ett år efter frigivningen, blev Kimpriktzis kallad till polisen efter att ha försökt att sälja produkter riktade mot barn via auktionssajten Ebay. Något som stred mot restriktionerna gällande användning av nätsajter där kontakt med barn kan inledas.

Grooming

Grooming kallas det när en vuxen peson kontaktar ett barn i syfte att skapa en känslomässig relation och stegvis sänka barnets hämningar inför sexuella övergrepp, eller i sexuellt syfte arrangera ett möte med barn.

ENGLAND. Då 31-årige Stelios Kimpriktzis träffade och groomade en 13-årig pojke i ett chattrum på nätet. 

Det ena ledde till det andra och Kimpriktzis lurade till slut med sig pojken ut i skogen, där pojken övertalades att ha sex med mannen.

Vad pojken inte visste var att Kimpriktzis är HIV-smittad.

Pojken smittades vid övergreppet och Kimpriktzis dömdes senare till tre års fängelse för två fall av sexuellt umgänge med barn samt ett fall där han träffade ett barn efter grooming på nätet.

Fick restriktioner på nätet

Kimpriktzis förbjöds även att ta anställning på arbetsplatser där han riskerar att träffa på barn under 16 år, som att köra skolbuss eller arbete inom vård– och skolomsorg. Ytterligare restriktioner innefattade även användning av nätsajter där kontakt med barn kan inledas.

Nu 38-årige Kimpriktzis frigavs 2008 men kämpar för att häva restriktionerna gällande anställningar. Restriktioner som han anser vara "oproportionerliga" och förhindrar honom från att arbeta utanför hemmet.

"Vi kan inte låsa in någon"

Kimpriktzis har bland annat vädjat om större frihet och fler möjligheter gällande anställning och att han ska tillåtas arbeta obevakat i närheten av barn över 16 år. Vidare vädjade Kimpriktzis om att polisen inte längre ska ha möjlighet att undersöka hans dator utan en juridisk fullmakt. 

Domstolen godkände önskemålen, och Kimpriktzis tillåts att vistas och arbeta bland personer under 17 år – men under bevakning eller med föräldrars godkännande. 

– Man måste förstå att vi måste utgå från lagen och trots det allvarliga brottet kan vi inte låsa in någon och slänga bort nyckeln, säger Michael Pert QC, en av tre domare som har arbetat med fallet, skriver brittiska Daily Mail.

HIV
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.