Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hennes ex bombade Boston Marathon - nu talar hon ut

- 29/04/2013, 10:49
Hon var tidigare tillsammans med en av Bostonbombarna.
1 av 4

Hon var tidigare tillsammans med en av Bostonbombarna.

Faksimil The Sun

Tamerlan Tsarnajev.
2 av 4

Tamerlan Tsarnajev.

Ap

Lillebrodern Dzhokhar Tsarnajev
3 av 4

Lillebrodern Dzhokhar Tsarnajev

Ap

Tamerlan var även en talangfull boxare.
4 av 4

Tamerlan var även en talangfull boxare.

Ap

Under tre år var hon tillsammans med en av männen bakom bomberna i Boston. Nu har hon för första gången talat med pressen.

Tidigt på morgonen den 19 april dunkade det på dörren hemma hos Nadine Ascencao, 24. Anledningen? Hennes före detta pojkvän Tamerlan Tsarnajev, 26, misstänktes, tillsammans med sin lillebror Dzhokhar Tsarnajev, 19, ligga bakom bomberna under Boston Marathon och hade nyligen dödats.

– När de sa att Tamerlan var död grät jag inte. Men jag var chockad över Dzhokhar var inblandad, han var en trevlig kille, säger hon till brittiska The Sun.

Ex-pojkvännen förändrades

Trevlig var exakt det som Tamerlan Tsarnajev var också. I början av deras förhållande vill säga. Enligt Ascencao förändrades han mycket under deras tre år tillsammans, från en partyglad tonåring till en religiös extremist.

– Han blev extremt religiös och försökte hjärntvätta in mig på samma bana. Om jag inte ville bli muslim kunde vi inte vara tillsammans längre. Han ville få mig att hata USA lika mycket som han gjorde.

Han slog henne i ansiktet

Tamerlans nya religiösa inriktning förändrade förhållandet drastiskt. Paret slutade ha sex och tevetittande förbjöds.

För Ascencao innebar det också att en del  kläder numera var förbjudna att bära. Vid ett tillfälle gick hon på ett party i en klädsel som Tamerlan ansåg var opassande.

– Han slog mig i ansiktet och skrek på mig.

Lämnade Ascencao för en annan

Efter misshandeln polisanmälde hon Tamerlan, som fick spendera en natt i häktet. Efter att han kom ut bönade och bad han om att Ascencao skulle förlåta honom. Vilket hon gjorde.

Men så snart som hon hade lagt ned sin polisanmälan lämnade Tamerlan henne och flyttade in tillsammans med Katherine Russel, den kvinna som senare kom att bli hans fru, skriver The Sun.