Stockholm

"Död" kvinna återvände - efter elva år

På vänstra bilden är Brenda för 11 år sedan. Den högra är tagen nyligen. Ser ut att ha varit 11 svåra år.
1 av 2
På vänstra bilden är Brenda för 11 år sedan. Den högra är tagen nyligen. Ser ut att ha varit 11 svåra år. Foto: Fakisimil
Brenda idag.
2 av 2
Brenda idag. Foto: Fakisimil

Brenda Heist försvann spårlöst för elva år sedan. Hon dödförklarades och maken har fick ut hennes livförsäkring. Nu har hon hittats i Florida i allra högsta grad levande.


Läs mer
Försvunna i USA

I USA försvinner 2 300 personer varje dag.  

På FBI:s hemsida finns en lång lista på försvunna personer. 

Maddie, en engelsk flicka som försvann på en semester i Portugal, är en av de mest eftersökta försvunna personerna. 

FLORIDA. Den nu 54-åriga kvinnan försvann för elva år sedan, utan förvarning och efterkommande livstecken. Hon hade just lämnat barnen i skolan, hade middagen på upptining och höll på med tvätten. I hennes bil som polisen snart hittade, saknades inga personliga tillhörigheter.

Kvinnan hade gått upp i rök. 

Svår tid

Heist hade ett tufft år 2002, då hon bland annat gick igenom en svår skilsmässa. Det brast för henne där hon satt på en parkbänk i Pennsylvania och tre främlingar kom fram till henne. De erbjöd kvinnan att följa med dem på en resa genom landet, de skulle lifta till Florida. Kvinnan tackade ja till erbjudandet och försvann från sitt hem och sin familj. Nu har hon hittats igen. 

Hemlös och dödförklarad

Brenda Heist gick in på polisstationen i Key Largo, Florida i fredags och berättade vem hon är. Hon har i 11 år levt med hemlösa liftare, sovit under broar och tiggt mat. Heists make fick henne dödförklarad 2010 och har sedan dess gift om sig. Kvinnan har levt i Florida de senaste sju åren, utan att ta reda på om hon var eftersökt eller inte. Hon menar dock att hon antog att någon letade efter henne. 

"Kommer ta tid"

Barnen, idag 19 och 23, har lidit av sin mors försvinnande men de kommer vilja träffa sin mamma i framtiden. Kvinnan skäms och ber om ursäkt för vad hon har utsatt sin familj för, berättar polisen John Schofield från Lititz Borough. 

– Hon har en lång väg att gå för att ställa allt till rätta, fortsätter Schofield. 

Vad som kommer hända med den utbetalade livförsäkringen, vet man inte. Det är också oklart hur man ska hantera det faktum att kvinnan är dödförklarad eller att hon har varit gripen under falskt namn, uppger Huffington Post. 

Se nyhetsklippet här:Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.