Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Militär mördad med machete i London

- 22/05/2013, 19:48 -
I ett videoklipp berättar den misstänkte mördaren om attacken.
1 av 3

I ett videoklipp berättar den misstänkte mördaren om attacken.

Här höggs soldaten ihjäl med en machete.
2 av 3

Här höggs soldaten ihjäl med en machete.

AP/Scanpix

De två misstänkta gärningsmännen har förts till sjukhus.
3 av 3

De två misstänkta gärningsmännen har förts till sjukhus.

AP/Scanpix

En brittisk soldat har mördats och polisen har skjutit två misstänkta gärningsmän. Nu har den engelska regeringen kallat till krismöte på grund av attacken som beskrivs som ett möjligt terrordåd.

LONDON. Ett brutalt mord på en brittisk soldat har skakat om Storbritannien under onsdagen. Enligt Sky News ska soldaten ha blivit attackerad av två män beväpnade med pistoler och en machete.

Soldaten ska ha kommit från en militärförläggning i Woolwich i södra London när han blev påkörd av en bil. Därefter attackerades han av männen. 

– De här två killarna var helt galna. De var som djur. De släpade honom från trottoaren och dumpade hans kropp mitt i vägbanan och lämnade den där, säger vittnet James till LBC Radio, enligt BBC.

Enligt Sky ska de misstänkta gärningsmännen sedan ha skjutits av polis. Myndigheter bekräftar att männen förts till sjukhus och engelska medier beskriver attacken mot militären som ett möjligt terrordåd.

Berättar om mordet för vittnen

Storbritanniens premiärminister David Cameron har kallat mordet "chockerande" och kallat till ett krismöte. Källor till Sky uppger att händelsen ses om en "politiskt motiverad islamistisk terroristattack". I ett videoklipp berättar den misstänkte mördaren om attacken.

"Jag ber om ursäkt att kvinnor behöver bevittna det här i dag. Men i vårt land behöver kvinnor se det samma. Ni människor kommer aldrig att vara säkra. Avskaffa regeringen, de bryr sig inte om er", säger han till vittnen.

Se videoklippet här – OBS! Varning för starka bilder: