Måndag 10 Maj
Stockholm

I Prag kan du snart ta en "snabbis" på tåget

"Kärleks-tåg"
1 av 3
Prags kollektivtrafik uppmanar fler att åka tåg genom att införa "kärleks-tåg" för singlar. Foto: SCANPIX/HOLMBERG, HASSE
Prag, Tjeckien
2 av 3
I år kan man speed-dejta på tågen i Prag. Foto: HOLMBERG, HASSE
Prag
3 av 3
Kärlekståg blir snart verklighet i Prag. Foto: SCANPIX

Prag tar speed-dating till en helt ny nivå. Nu satsar kollektivtrafiken på “kärleks-tåg”, bara för singlar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Förbättringar till SL

Dekorerade bussar, dj:s på tågen och en kondomombudsman. Ja, om vi själva får bestämma ligger dessa förslag i topp för att göra SL:s resor bättre. Läs artikeln här om Arrivas tävling 2010, med syftet att skapa världen bästa kollektivtrafik. 

TJECKIEN. Är du på jakt efter din själsfrände? Eller bara efter en het fling på väg till-, eller från jobbet? Då ska du bege dig till Prag. 

Initiativet togs för att öka antalet resande med kollektivtrafiken. Man ville uppmana människorna i Prag att resa med tåget i stället för attköra bil, för att lättare kunna skriva sms och svara på mejl ochliknande saker. Prags kollektivtrafik tror att initiativet kommer att fylla viktig samhällelig funktion, utöver att minska biltrafiken och dess åtföljande föroreningar, där singlar kan bli kärleksfulla par.

"Denna idé är bara en del av enny långsiktig kampanj vars syfte är att visa vilka aktiviteter kandu göra i kollektivtrafiken som du inte kan göra i bilen” sägerFilip Drapal, talesman för Ropid, Prags kollektivtrafimyndighet till SpegielOnline.

Trots att Prag, som huvudstad, är en liten stad bor det över 1,2 miljoner invånare där. Med den genomsnittliga tågtiden på 5 minuter per person, kan vi nog alla räknaut vad som mer kan bli uträttat under dessa tågfärder. En oskyldig snabbis, någon? Dejtalltså. 

Senare i år kommer en kärleksvagn att finnas, på varje tunnelbanelinje i Prag, som endast ärtillägnade singlar. Staden räknar inte med att satsningen kommer att kosta några pengar, och samarbeten med dejtingbyråer kommer även att sponsra avgränsning av vagnarna.

Vad väntar du på?

Kommentera
Kopiera länk
Dela