Fredag 14 Maj
Stockholm

Djurskötaren dödades av tigrar - polisen misstänker självmord

Sarah McClay dödades av två tigrar.
1 av 5
Sarah McClay dödades av två tigrar. Foto: Facebook / Scanpix
Omslagsbilden som får polisen att misstänka självmord.
2 av 5
Omslagsbilden som får polisen att misstänka självmord. Foto: Facebook
Sarah McClay blev 24 år gammal.
3 av 5
Sarah McClay blev 24 år gammal. Foto: Facebook
Hon hade jobbat som djurskötare i över ett år.
4 av 5
Hon hade jobbat som djurskötare i över ett år. Foto: Facebook
Tigrarna hade vid tillfället en svältdag.
5 av 5
Tigrarna hade vid tillfället en svältdag. Foto: SCANPIX / AP

En djurskötare i England avled efter att ha attackerats av två tigrar. Nu misstänker polisen att det kan röra sig om ett självmord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tigrarna

De två tigrarna som attackerade McClay hade vid tillfället en av sina svältdagar.

Något som är nödvändigt för att levnadsförhållanden i djurparken ska påminna om det vilda livet.

CUMBRIA. Sarah McClay, 24, hittades svårt skadad i tigerburen på hennes arbetsplats South Lake Wild Animal Park i fredags. Kort efteråt dog hon på sjukhus. Nu misstänker polisen att det hela kan ha varit ett självmord.

Bara dagar innan hennes död bytte McClay omslagsbild på Facebook till en bild från filmen "Skönheten och odjuret", komplett med rivmärken.

– Det är något som utredningen kollar på, tillsammans med det faktum att hon ignorerade sin säkerhetsutbildning och klev in i en bur till två våldsamma rovdjur, säger en poliskälla till Daily Mail.

Andra officiella talesmän för polisen säger dock att även om man inte slagit fast att det inte var ett självmord så finns det saker som tyder på att så inte var fallet.

"Bad inte om tillåtelse"

Annan personal kunde under fredagen höra hur McClay skrek över radion och tog sig snabbt bort till tigerburen men det var redan försent. Parkens ägare David Gill lyckades skrämma bort tigrarna genom att skjuta två skott i luften.

– Hon bad inte om tillåtelse att få gå in och hon berättade inte för någon att hon tänkte gå in, trots att hon varit tigrarna skötare i över ett år och kände till alla rutiner, säger Gill till Daily Mail.

McClays familj har gått ut med ett meddelande på Facebook där man skriver att det antagligen kommer att dröja ett tag innan man har bilden helt klar för sig och vet vad som egentligen hände.

Kommentera
Kopiera länk
Dela