Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurskötaren dödades av tigrar - polisen misstänker självmord

- 27/05/2013, 11:05
Sarah McClay dödades av två tigrar.
1 av 5

Sarah McClay dödades av två tigrar.

Facebook / Scanpix

Omslagsbilden som får polisen att misstänka självmord.
2 av 5

Omslagsbilden som får polisen att misstänka självmord.

Facebook

Sarah McClay blev 24 år gammal.
3 av 5

Sarah McClay blev 24 år gammal.

Facebook

Hon hade jobbat som djurskötare i över ett år.
4 av 5

Hon hade jobbat som djurskötare i över ett år.

Facebook

Tigrarna hade vid tillfället en svältdag.
5 av 5

Tigrarna hade vid tillfället en svältdag.

SCANPIX / AP

En djurskötare i England avled efter att ha attackerats av två tigrar. Nu misstänker polisen att det kan röra sig om ett självmord.

CUMBRIA. Sarah McClay, 24, hittades svårt skadad i tigerburen på hennes arbetsplats South Lake Wild Animal Park i fredags. Kort efteråt dog hon på sjukhus. Nu misstänker polisen att det hela kan ha varit ett självmord.

Bara dagar innan hennes död bytte McClay omslagsbild på Facebook till en bild från filmen "Skönheten och odjuret", komplett med rivmärken.

– Det är något som utredningen kollar på, tillsammans med det faktum att hon ignorerade sin säkerhetsutbildning och klev in i en bur till två våldsamma rovdjur, säger en poliskälla till Daily Mail.

Andra officiella talesmän för polisen säger dock att även om man inte slagit fast att det inte var ett självmord så finns det saker som tyder på att så inte var fallet.

"Bad inte om tillåtelse"

Annan personal kunde under fredagen höra hur McClay skrek över radion och tog sig snabbt bort till tigerburen men det var redan försent. Parkens ägare David Gill lyckades skrämma bort tigrarna genom att skjuta två skott i luften.

– Hon bad inte om tillåtelse att få gå in och hon berättade inte för någon att hon tänkte gå in, trots att hon varit tigrarna skötare i över ett år och kände till alla rutiner, säger Gill till Daily Mail.

McClays familj har gått ut med ett meddelande på Facebook där man skriver att det antagligen kommer att dröja ett tag innan man har bilden helt klar för sig och vet vad som egentligen hände.