Paul Inman missbrukade läskedrycker.
1 av 3
Paul Inman missbrukade läskedrycker. - Foto: Ap
Han gick flera gånger om dagen och köpte läsk.
2 av 3
Han gick flera gånger om dagen och köpte läsk. - Foto: Ap
Han dog i sömnen.
3 av 3
Han dog i sömnen. - Foto: Ap

Man drack sig till döds – hade druckit tre liter cola

Mannen kunde dricka upp till tre liter cola varje dag och satt aldrig still. Han avled efter att hans lungor hade svullnat upp av vätskan.


Lungödem…

…är en ansamling av vätska i lungorna.

Detta gör att hjärtats vänstra kammare inte orkar pumpa bort det blod som höger kammare pumpar in i lungkretsloppet.

STORBRITANNIEN. 30-årige Paul Inman kunde gå till lokalbutikerna mer än en gång om dagen för att köpa kolsyrade läskedrycker, skriver The Mirror.

Den enorma mängden av cola och kolsyra fick hans lungor att svälla upp till fyra gånger sin normala vikt och han dog i sömnen på ett vårdhem i staden Haworth. 

Började dricka vid tioårsålder

Hans överdrivna drickande, som började när han var tio år gammal, orsakade till slut hans död. Inman led av lungödem som innebar att stora mängder vätska i lungorna försvårade hans andning.

– Jag säger att det är för att han drack för mycket. Han har gjort det sedan han var tio. Vi brukade säga att han hade en självskadebeteende-knapp, sa mamman Alison.

Inman hade också problem med att sitta stilla och därför kunde han slita ut två par gympaskor i veckan. Vårdpersonalen var dessutom tvungna att hålla hans cigaretter långt ifrån honom eftersom han kunde röka 20 stycken cigaretter på en timme.

När Inman var 17 år gammal fick han diagnosen schizofreni, men efter ytterligare undersökningar kunde man konstatera att han led av Aspergers, skriver The Mirror.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.