Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man drack sig till döds – hade druckit tre liter cola

- 02/06/2013, 15:49 -
Paul Inman missbrukade läskedrycker.
1 av 3

Paul Inman missbrukade läskedrycker.

Ap

Han gick flera gånger om dagen och köpte läsk.
2 av 3

Han gick flera gånger om dagen och köpte läsk.

Ap

Han dog i sömnen.
3 av 3

Han dog i sömnen.

Ap

Mannen kunde dricka upp till tre liter cola varje dag och satt aldrig still. Han avled efter att hans lungor hade svullnat upp av vätskan.

STORBRITANNIEN. 30-årige Paul Inman kunde gå till lokalbutikerna mer än en gång om dagen för att köpa kolsyrade läskedrycker, skriver The Mirror.

Den enorma mängden av cola och kolsyra fick hans lungor att svälla upp till fyra gånger sin normala vikt och han dog i sömnen på ett vårdhem i staden Haworth. 

Började dricka vid tioårsålder

Hans överdrivna drickande, som började när han var tio år gammal, orsakade till slut hans död. Inman led av lungödem som innebar att stora mängder vätska i lungorna försvårade hans andning.

– Jag säger att det är för att han drack för mycket. Han har gjort det sedan han var tio. Vi brukade säga att han hade en självskadebeteende-knapp, sa mamman Alison.

Inman hade också problem med att sitta stilla och därför kunde han slita ut två par gympaskor i veckan. Vårdpersonalen var dessutom tvungna att hålla hans cigaretter långt ifrån honom eftersom han kunde röka 20 stycken cigaretter på en timme.

När Inman var 17 år gammal fick han diagnosen schizofreni, men efter ytterligare undersökningar kunde man konstatera att han led av Aspergers, skriver The Mirror.