Detta ska få dig att avstå alkohol – om du kör bil

Om inte denna kampanj får dig att avstå från att dricka och sedan sätta dig och köra bil, så vet vi inte vad som får dig att göra det.


Mer om kampanjen

Läs mer om THINK!-kampanjen här.

STORBRITANNIEN. En brittisk anti-rattfyllerikampanj har fått en hel del uppmärksamhet i sociala medier – just för att den skrämmer skiten ur folk, skriver Huffington Post.

I klippet, PubLooShocker, visas olika pubbesökare gå på toa, men de har inte en aning om vad som väntar när dem tittar sig i spegeln.

Blodigt huvud

Plötsligt står de ansikte mot ansikte med ett blodigt huvud som krossas genom spegeln mitt framför ögonen på besökarna. Kampanjen uppmanar folk till att inte köra bil om de har druckit. 

Klippet har nu över 3,4 miljoner visningar på Youtube. 

Titta på världens kanske bästa skrämselteknik:


Hade du blivit skrämd?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inrikesresor med flyget minskade

Utsläpp från fossila bränslen väntas öka globalt

Världens koldioxidutsläpp från fossila bränslen väntas öka med 1,1 procent i år, enligt en årlig rapport från Global Carbon Project. Ökningen syns främst från Kina och Indien samt den globala flygtrafiken, enligt forskarna.

Ny prognos – tre räntesänkningar nästa år

Lägre inflation och flera räntesänkningar. Danske Bank ser ljuset i konjunkturmörkret, och det relativt snart.

Källor: Två civila för varje död Hamas-milisman

För varje död milisman i Hamas dör omkring två civila på Gazaremsan, uppger källor inom Israels militär för AFP. Uppgifterna kommer dagarna efter att den israeliska militären utökat sin markoffensiv.

Brett stöd för försvarsavtal med USA

Stödet för det nya försvarsavtalet med USA är brett i riksdagen. Vänsterpartiet varnar dock för att överlåta rätten till USA att döma amerikanska soldater som begår eventuella brott i Sverige.

Trots kronlyftet – handlaren sänker inte priset

Trots att kronan stärkts de senaste månaderna blir maten inte billigare. Men snart kan det vända. En starkare krona kommer att sätta avtryck i lägre livsmedelspriser under 2024, säger Robert Bergqvist, senior ekonom på SEB.