Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sköt rånare i kön på affären – och stod oberörd kvar efteråt

- 25/06/2013, 18:04
Ett väldigt misslyckat rån.
1 av 5

Ett väldigt misslyckat rån.

FAKSIMIL AJC / SCANPIX

Vittnet Taylor White.
2 av 5

Vittnet Taylor White.

FAKSIMIL AJC

Polisen anser att mannen sköt i självförsvar.
3 av 5

Polisen anser att mannen sköt i självförsvar.

FAKSIMIL AJC

Köerna ringlade sig långa.
4 av 5

Köerna ringlade sig långa.

FAKSIMIL AJC

Med anledning av att LeBron James nya sko skulle lanseras.
5 av 5

Med anledning av att LeBron James nya sko skulle lanseras.

Wilfredo Lee

När en ny sko, promotad av superstjärnan LeBron James, skulle släppas bara dagarna efter NBA-finalen utbröt kaos vid en skobutik i Atlanta. En rånare sköts ned av en kund – som sedan lugnt återvände till sin köplats.

LITTLE FIVE POINT. Över 25 personer stod i en kö utanför en klädbutik i väntan på att superstjärnan LeBron James nya signatursko, Nike LeBron X EXT, skulle släppas. En stor del av människorna i kön beskriver sig själva som sneakerfanatiker, och många hade planerat att betala i cash, skriver 11alive.

"Stod upp för alla oss andra"

Något som inte bara handlarna utan också kriminella uppenbarligen har koll på. Många hade köat i flera dagar och ficktjuvar hade varit aktiva i området. Men en tjuv var  beväpnad och gick fram för att råna de köande skoälskarna. 

Ett fruktansvärt beslut skulle det visa sig då en av de köande kunderna tog upp sin egen pistol och sköt mot rånaren som bara tog sig några meter innan han föll ihop död. Skytten återvände lugnt till sin plats i kön.

– Han stod verkligen upp för alla oss andra. All respekt till honom, säger Taylor White, en av de många andra i kön, till AJC.

Sköt i självförsvar

Polisen anlände snabbt till platsen och kunde konstatera att den skjutne mannen var död och att skytten hade licens för sitt vapen. Ett stort antal av de köande människorna intygade också att det handlade om ett rånförsök.

– Ett av offren tog upp sin pistol och sköt rånaren, vilket intygas av vittnen. Det hela verkar vara i självförsvar, säger polisen John Chafee till 11alive.

Den skytten verkar alltså klara sig undan men enligt 11alive finns misstankar om att ytterligare en person ska ha avfyrat sitt vapen och utredningen fortgår nu.

Se ett nyhetsinslag här:

Sko
/
/
/