Surfare knockades medvetslös – av val

Mannen slogs medvetslös av en val. Valens svans träffade honom och hans bräda och mannen vaknade upp på stranden.


Delfinen som dog

Läs också om den strandade delfinen i Kina som dog efter att turister hade lyft upp den för att ta bilder i stället för att hjälpa den. 

SYDNEY, AUSTRALIEN. Bishan Rajapakse, 38, surfade med en kompis på Bondi Beach i Sydney tidigare idag när en val "lika stor som en buss" dök upp nära stranden, skriver ABC News.

Rajapakse säger att han paddlade över för att ta sig en titt när han märkte att valen var under honom. Det sista som händer är att han vaknar upp på stranden, omringad av sjukvårdspersonal.

– Valen förflyttade sig ganska snabbt så det gjorde mig ändå uppmärksam på att något kunde hända, säger han och fortsätter:

– Jag vet att det är bättre att titta på valarna på avstånd men det är ganska svårt att låta bli frestelsen eftersom jag vet att valar är lugna.

Svingade med svansen

Flera människor vittnade om att valen var lugn men att den plötsligt ändrade sig.

– Simmarn lekte och valen plaskade med dem och hade roligt, den stack ut huvudet typ, sa Lachlan Harris, vittne till händelsen.

– Den svingade bara med svansen och några surfare var på fel plats och nästa sak som händer är att en surfbräda flyger i luften och simmare kastas ur vattnet. Det var otroligt, sa Harris.

Sjukvårdspersonalen förvånade

Till och med ambulanspersonalen var förvånade över olyckan. Kirstie Sky, som tog hand om Rajapakse, säger: 

– Jag har varit sjukvårdare i tolv år och detta är i särklass det mest intressanta fallet jag någonsin har varit med om. Alla som hörde historien är rätt överraskade.

Han behandlas nu på sjukhus för skall- och skulderskador, skriver ABC News.

Titta på klippet när han precis har blivit räddad:

Val
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!