Han patrullerade med pansarvagn – skrämde slag på invånarna

En krigsveteran ville fira USA:s nationaldag på ett litet annorlunda sätt. Han körde runt i en pansarvagn.


Nationaldags-
firande

I USA brukar ett vanligt nationaldagsfirande innehålla grillfest, fyrverkerier och kanske någon basebollmatch.

DETROIT. Det var under firandet av 4:e juli, USA:s nationaldag, som krigsveteranen John Lind, 49, skrämde slag på invånarna när han åkte runt i sin pansarvagn på stadens gator, rapporterar NBC New York. 

– Polisens växel svämmade över med larmsamtal, berättade polischefen Roland Woelkers.

Människor rapporterade om pansarvagnen och tre personer som befann sig inuti den. 

Lät som en riktig pansarvagn

Pansarvagnen var dessutom utrustad med ett maskingevär, förvisso inte fungerande, men det räckte för att skrämma folk. Pansvarvagnen kunde dock avfyra gas och blixtar samt spela upp ljud som lät som skottlossning.

– Han gjorde en väldigt dum grej eftersom människor inte förstod att pansarvagnen inte var äkta. De fick panik och var rädda för sitt liv, säger Woelkers.

Överdrivet ingripande

Grannarna tyckte att polisen överdrev.

– Kom igen, ska ni arrestera honom? Om det var något som var läskigt så var det alla poliser som kom in med sina maskingevär, säger grannen Tom McLean.

Lind greps men släpptes mot en borgensumma på 10 000 dollar, motsvarande 67 000 kronor. Han har inte åtalats för något brott än men åklagarmyndigheten utreder händelsen. 

Polisen beslagtog dessutom hans fordon, rapporterar NBC New York.

Titta på nyhetsinslaget här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.