På operationsbordet stannade hennes hjärta igen.
1 av 2
På operationsbordet stannade hennes hjärta igen. - Foto: Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg SvD/30142
Och trots att Tarasio var död i 42 minuter lyckades läkarna rädda hennes liv.
2 av 2
Och trots att Tarasio var död i 42 minuter lyckades läkarna rädda hennes liv. - Foto: Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg SvD/30142

Död återupplivades – efter 42 minuter

Vanessa Tarasios hjärta stannade två gånger och sammanlagt var hon död i 42 minuter. Trots det kan tvåbarnsmamman nu återvända hem.


Barnen lyckliga

Vanessas båda barn, 9-åriga Max och 11-åriga Ella är självklart glada över att deras mamma räddades.

– Jag är glad över att hon är min normala mamma igen, säger Max.

Max ser fram mot att få krama sin mamma igen – och Ella ser fram mot att få sin tvätt vikt, skriver Herald Sun.

NARRE WARREN. Tvåbarnsmamman Vanessa Tanasio fick plötsligt extremt ont i bröstet och föll i hop i hemmet när hon gjorde sina barn klara för att gå till skolan. Hennes mamma, Virginia Tanasio, som lyckligtvis var närvarande, ringde till larmcentralen och skickade upp barnen på övervåningen när hon insåg att hennes dotter hade drabbats av en hjärtattack.

Stannade en andra gång

Men innan ambulansen hann fram stannade Vanessas hjärta när hon låg på en soffa. Ambulanssjukvårdarna använde sin medhavda defibrillator på rätt sätt och lyckades återuppliva 41-åringen innan de åkte till sjukhuset.  

Men på operationsbordet stannade hennes hjärta en andra gång efter ytterligare en hjärtattack. Men med hjälp av en ny HLR-maskin, kallad Simon 2, som pumpade runt blod i Vanessas kropp när hon var utan hjärtrytm i över 30 minuter, lyckades man hålla henne vid liv och operera samtidigt.

"Ett mirakel"

Det hela hände förra måndagen, och läkarna fruktade att hon trots deras insatser kunde ha drabbats av hjärnskador. Men Vanessa vaknade upp två dagar senare och i helgen kunde hon lämna sjukhuset.

– Jag kunde inte göra det mot min mamma, som förlorat både sin man och en son, eller mot mina barn. Det var helt enkelt inte min tid att gå ännu, säger Vanessa till Herald Sun.

Även läkaren som utförde operationen, doktor Wally Ahmar, är imponerad över hennes tillfrisknande och kallar det för "ett mirakel".

– Det var fantastiskt att se henne sitta där på torsdagsmorgonen och prata normalt, säger läkaren till Herald Sun.

Se ett nyhetsinslag om Vanessa:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.