Söndag 1 Aug
Stockholm

Alla studenter i hela Liberia underkändes på intagningsprov

Liberias utbildningssystem är en röra.
Liberias utbildningssystem är en röra. Foto: AP/Scanpix

När University of Liberia öppnar nästa termin gör man det utan förstaårselever. De 25 000 ansökande underkändes nämligen på intagningsprovet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Vi kommer inte att vika oss"

Universitetets talesperson Momodu Getaweh berättar för BBC att skolan kommer att stå fast vid sitt beslut att inte ta in några elever. Han menar att engelskan var så dålig bland eleverna att regeringen måste vidta åtgärder.

– Kriget slutade för tio år sedan. Vi måste lägga det bakom oss och bli realistiska.

LIBERIA. För första gången någonsin kommer University of Liberia inte att ta in några nya elever till en termin.

Av de omkring 25 000 ansökande, som skrivit ett intagningsprov för en kostnad av omkring 150 kronor, godkändes noll elever. "Det är svårt att tro", förklarar landets utbildningsminister Etmonia David-Tarpeh för BBC.

Skolsystemet är eftersatt

Liberia återhämtar sig fortfarande efter ett brutalt inbördeskrig och skolsystemet är enligt presidenten Ellen Johnsson Sirleaf "en enda stor röra".

Många skolor saknar utbildningsmaterial och lärarna har låg utbildning. Av de elever som underkändes på provet var dålig engelska och ett bristande engagemang utmärkande egenskaper.

"Det trodde jag inte"

Utbildningsministern Etmonia David-Tarpeh är ändå chockad över resultatet.

– Jag vet att det finns många svagheter i skolorna, men att en hel grupp människor skriver provet och att varenda en av dem misslyckas – det trodde jag inte, säger hon till BBC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela